Research Chemicals Kopen
Menu

Amfetaminen

amfetaminen
10 januari, 2022

Amfetaminen

Amfetaminen staan ook wel bekend als pep, snelle, belly of speed. Het is een synthetische psychofarmacon en een welbekende drug

In deze blog wordt er dieper op ingegaan wat amfetaminen nu precies zijn, waar het voor gebruikt wordt en de risico's en nog veel meer.

Bij ons besteld u eenvoudig amfetaminen alternatieven! 

verminderde eetlust medicamenteuze behandeling noradrenaline poeder verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust
Inhoudsopgave
 • → Hoe zijn amfetaminen ontstaan?
 • → Wat doet amfetamine met het lichaam en wat is het precies
 • → Waarom is amfetamine een veel gebruikte partydrug?
 • → Waar wordt amfetamine in medicatie voor gebruikt?
 • → De bijwerkingen en risico's van amfetaminen
 • → Een amfetamine verslaving

Hoe zijn amfetaminen ontstaan?

Naast de normale amfetaminen is de dextro amfetamine (dextro isomeer) ook best bekend. Dit wordt voorgeschreven aan mensen met narcolepsie of adhd.

Verder is er geen medicamenteuze behandeling met amfetaminen in Nederland, en wordt het eigenlijk alleen recreatief als drugs gebruikt.

In 1887 werd amfetamine voor het eerst gesynthetiseerd door een Roemeense chemicus genaamd Lazăr Edeleanu. In het jaar 1927 kam men er achter dat amfetamine verlichting geeft bij bronchitis en astma en werd het als inhalators voorgeschreven, echter kwamen ze er snel achter dat amfetamine ook andere werkingen had.

Naast amfetaminen is er ook de bekende methamfetamine, oftewel Yabaa of crystal meth. Deze stof is nog krachtiger dan normale amfetamine en werd in 1919 door Akira Ogata gesynthetiseerd.

Khat is een plant die ook stoffen heeft die hetzelfde effect als speed hebben. Deze plant wordt ook ephedra plant genoemd en bevat efedrine.

In de jaren 30 werd amfetamine populair, het werd zelfs aan soldaten als ondersteunend middel in de tweede wereldoorlog gegeven.

10 jaar later in de jaren 40 werd er ontdekt dat de bijwerkingen van amfetamine toch best ernstig konden zijn. Tijdens de tweede wereldoorlog werd er naast amfetamine ook dexedrine en benzedrine voorgeschreven aan soldaten en piloten zodat ze langer wakker en alert konden blijven. Echter bleken veel hiervan hartklachten te krijgen en overleden er mensen aan.

Hierdoor mochten producten met amfetaminen alleen nog verkregen worden op doktersrecept. Tot begin jaren 60 werden recepten hiermee makkelijk uitgeschreven, het zat ook in producten zoals dieetpillen om af te vallen.

Door de jaren heen werd er steeds meer op een illegale manier amfetamine geproduceerd, en tijdens de Vietnam oorlog nam het drugsgebruik door de soldaten extreem toe. 60% van de soldaten waren onder invloed van drugs in die tijd.

Bij ons besteld u de beste amfetamine alternatieven. Zo kunt u bijvoorbeeld 2-FMA poeder bestellen maar ook 3-CMC poeder.

Wat doet amfetamine met het lichaam en wat is het precies

Om nog even verder te gaan over wat amfetamine precies is, het is een synthetische drug die chemisch is nagemaakt van de stof efedrine die van de ephadraplant afkomstig is.

Amfetamine is meestal te krijgen in een poedervorm, het kan verschillende kleuren heb ben zoals roze of geel, maar de meest voorkomende kleur is wit. Naast dat het in een poedervorm voorkomt kan het ook in pillen of capsules zitten. Men doet het poeder ook weleens in een vloeitje en dat wordt een bommetje genoemd en mensen slikken het dan door, of het wordt opgelost in een drinkbare vloeistof.

Wat doet het in het lichaam

Amfetamine is een sympathicomimeticum, een lang woord maar het zorgt ervoor dat het verschillende stoffen in het sympathisch zenuwstelsel na doet. Belangrijke neurotransmitters in dit zenuwstelsel zijn adrenaline en noradrenaline. Chemisch lijkt amfetamine sterk op het hormoon adrenaline en de neurotransmitters noradrenaline en dopamine.

Amfetamine zorgt ervoor dat er extra veel van deze neurotransmitters vrij komen en het ook lang blijft doorwerken. Activering van dit zenuwstelsel vindt eigenlijk alleen plaats bij spanning of gevaar, het lichaam is ready om snel te reageren, de eetlust wordt minder en de hartslag en bloeddruk worden verhoogd. Het lichaam is dus in staat om lang en sterk door te gaan, en dit is wat amfetamine met het lichaam doet.

Amfetamine zorgt er ook voor dat de snelheid waarmee de hersenen en het lichaam met elkaar communiceren toeneemt.

Crystal meth

Crystal meth staat ook wel bekend onder de namen Tina en Ice. Het grootste verschil tussen crystal meth en amfetamine is is dat meth veel sterker is en langer door werkt. Net als bij amfetamines zijn de bijwerkingen vrijwel hetzelfde zoals een verminderde eetlust, graag veel willen praten en vol energie zitten. Het gevaar met crystal meth is dat je voor een zelfde effect als amfetamine veel minder nodig hebt, de werking kan zelfs tot 12 uur door gaan.

Crystal meth wordt ook vaak gerookt in bijvoorbeeld een glazen pijpje of geïnjecteerd. Hiermee wordt de kans op verslaving erg groot.

In Nederland wordt het nog niet al te veel gebruikt, amfetamines zijn een stuk populairder.

misselijkheid spieren psychose lichamelijke geneesmiddel angst noradrenaline adhd adhd adhd duizeligheid methylfenidaat

Waarom wordt amfetamine gebruikt als partydrug

Amfetamine bevat stimulerende stoffen, wat er voor zorgt dat het centrale zenuwstelsel wordt gestimuleerd. Dit oppeppend middel wordt vaak genomen voor recreatief gebruik. Veel mensen kennen ook de naam speed wel, het witte poeder wat in een klein envelopje (pony pack) verkocht wordt.

Dit middel heeft effect op de centrale zenuwstelsel, langdurig gebruik kan schadelijk zijn. Onder langdurig gebruik verstaan we een lange periode elke dag. Hoge doseringen van dit oppeppend middel kunnen schadelijk zijn en tot psychische klachten leiden. De werkzame stof kan schadelijk zijn, heeft u hulp nodig met afkicken durf dan op hulp te vragen! De werkzame stof kan zeer verslavend zijn.

Speed wordt veel gebruik op feestjes of festivals zodat de gebruiker uren lang kan door dansen of wakker blijven. De meeste gebruikers voelen zich vrolijk, energiek en hebben veel zin om te praten en gaan ook sneller praten. Het wordt recreatief vrijwel altijd gesnoven of als bommetje genomen. Wanneer je speed snuift komt het meteen terecht in je neusslijmvlies waardoor je lichaam het erg snel opneemt.

Gebruikers nemen ook vaak speed in combinatie met xtc, dit zorgt ervoor dat je ook een euforisch gevoel krijgt en het effect langer blijft werken en je langer kan doorgaan. Op deze manier houden gebruikers het vol om soms dagen achter elkaar wakker te blijven en door te feesten.

Daarnaast is het veel goedkoper en werkt het veel langer door dan bijvoorbeeld cocaïne. Zo is cocaïne al snel 50 euro voor een gram en een gram speed ongeveer 5 euro.

Waar wordt amfetamine in medicatie voor gebruikt?

Naast de normale amfetamine heb je ook dexamfetamine, dit zorgt ervoor dat iemand zijn aandacht er beter bij kan houden en wordt dit voorgeschreven aan mensen met ADHD.

Dit middel wordt meestal bij kinderen ingezet, omdat er bij volwassenen nog niet genoeg onderzoek is hoe het goed zou kunnen bijdragen, het wordt wel soms voorgeschreven.

Het zorgt ervoor dat kinderen 4 tot 8 uur lang hun aandacht er beter bij kunnen houden, het geneest niet maar helpt wel met leren omgaan met.

Dexamfetamine wordt ook voorgeschreven aan mensen met narcolepsie. Narcolepsie is een slaapziekte, en men ervaart veel slaapproblemen.

Mensen met narcolepsie hebben gedurende de dag last van slaapaanvallen, en het dus niet onder controle kunnen krijgen wanneer ze in slaap vallen. Het dagelijkse functioneren kan hiermee erg verstoord en zelf gevaarlijk mee zijn. Dexamfetamine werkt oppeppend en kan er voor zorgen dat deze patiënten geen of minder slaapaanvallen hebben en zij weer een normaal dagelijks leven kunnen leiden.

Naast dexamfetamine heb je ook methylfenidaat, beter bekend als ritalin. Methylfenidaat wordt voorgeschreven aan mensen met narcolepsie, ADHD of in de palliatieve zorg.

Net als bij dexamfetamine zorgt methylfenidaat er voor bij mensen met ADHD om hun concentratie er beter bij te kunnen houden.

Dit middel wordt voor zowel volwassenen als kinderen voorgeschreven. Naast het nemen van ritalin komt er vaak ook cognitieve gedragstherapie bij kijken om beter met de klachten om te gaan en zelfs op het langere termijn geen of minder medicatie nemen.

De werking van methylfenidaat duurt ongeveer 3 tot 6 uur en begint na 1 a 2 uur in te werken.

Bij narcolepsie heeft het dezelfde werking als bij dexamfetamine, het zorgt ervoor dat de gebruiker langer wakker kan blijven gedurende de dag en minder slaap aanvallen ervaart.

Tot slot palliatieve zorg. Dit houdt in dat het om patiënten gaat die een ziekte hebben en in hun laatste levensfase zitten.

Wanneer iemand erg ziek is en pijn heeft wordt er vaak fentanyl of morfine voorgeschreven om de pijn te verlichten. Het nadeel van deze pijnstillers is is dat ze vaak ook erg versuffend werken en deze patiënten depressieve klachten kunnen krijgen.

Dan wordt er methylfenidaat voorgeschreven om de sufheid en de stemming te verbeteren. Zo kunnen deze patiënten in hun laatste levensfase toch nog een beetje genieten van de laatste momenten.

De bijwerkingen en risico's van amfetaminen

Zoals bij elke drug of geneesmiddel zitten er bijwerkingen en risico's aan verbonden. Hieronder worden deze toegelicht puur op de bijwerkingen van amfetaminen. Bijwerkingen kunnen voor geestelijke of lichamelijke klachten of bijzonderheden zorgen.

 • hoofdpijn
 • hartkloppingen
 • kans op impotentie
 • verhoogde bloeddruk
 • angst
 • misselijkheid
 • verkramping van de spieren
 • slaapstoornis
 • verminderde eetlust
 • duizeligheid

Wanneer iemand amfetaminen als speed, dus recreatief gebruik, neemt kan dit ook leiden tot een verslaving. Mensen die dit nemen op dagelijkse basis lopen andere risico's op dan wanneer het medicinaal wordt gebruikt. Ten eerste zit dat hem ook in de dosering, speed als drug blijft bij gepakt worden en wordt er niet afgewogen hoeveel je binnen krijgt.

Daarnaast is het sinds voorgaande jaar steeds bekender dat dit middel als drug ook met andere middelen kan worden versneden, je weet dus niet precies wat je nou binnen krijgt.

Risico's van het gebruik van speed naast het bovengenoemde:
 • Psychose
 • agressie
 • oververhitting
 • uitdroging
 • schade aan hart en bloedvaten
 • gewichtsverlies
 • tandenknarsen
 • kater
 • depressieve gevoelens
 • verslaving

Een verslaving ligt dus op de loer bij het recreatieve gebruik van speed. In het kopje hieronder zal het verder toegelicht worden en wat een verslaving precies inhoudt.

Een amfetamine verslaving

Om te beginnen, wat is een verslaving nou eigenlijk? Iedereen kent het woord wel of koppelt het aan een 'junk' die maar wat beters met zijn of haar leven moet doen. Maar wat doet het nu met je lichaam en hersenen en wat zijn de effecten van langdurig gebruik van amfetamine als drug?

Een verslaving houdt eigenlijk in dat je niet zonder een bepaald genotsmiddel kunt, dit kan bijvoorbeeld alcohol, seks, porno, drugs of eten zijn.

Het willen verandert in moeten, je moet het hebben of doen, het neemt heel je gedachten over en ook al weet je dat het slecht is of ongezond, je kan er niet mee stoppen omdat de drang te groot is.

Er zijn verschillende manieren om verslaafd te raken aan amfetamine, deze kunnen zijn:

 • groepsdruk om te gebruiken en er dan niet meer van af kunnen blijven
 • vorm van ontspanning
 • jezelf beter voelen met gebruik van de drug
 • willen vluchten uit de werkelijkheid
 • experimenteren wat tot een verslaving leidt

Er zijn verschillende signalen of verschijnselen waaruit opgemaakt kan worden of iemand verslaafd is, dit zijn een aantal punten:

 • vaker gebruiken dan je eigenlijk wil
 • je komt dagelijkse afspraken niet meer na door je gebruik, zoals verslapen voor werk
 • je gaat steeds meer nodig hebben omdat je een tolerantie opbouwt
 • wanneer je even niet gebruikt krijg je ontwenningsverschijnselen
 • een erg groot verlangen om weer te gebruiken
 • blijven gebruiken ondanks je er geestelijke of lichamelijke problemen van krijgt
 • er alles voor over hebben om weer te gebruiken of kunnen kopen
 

Men maakt dus eigenlijk misbruik van de drug en kan er op langer termijn last krijgen op verschillende levensgebieden. Iemand met een amfetamine verslaving of langdurig gebruik kan erge bijwerkingen krijgen zoals:

 • infecties wanneer er een naald aan te pas komt die niet goed schoon is
 • teveel afname van het gewicht
 • slapeloosheid wat resulteert in lichamelijke uitputting
 • een grotere kans op psychoses
 • acne
 • hartinfarct of een hersenbloeding
 • overdoseringen wat voor lever en nierfalen kan zorgen, wat weer kan resulteren in een coma
 • depressie
 • paranoia
 • hersenbeschadiging
 

Gelukkig is er professionele hulp die kan helpen iemand van zijn of haar verslaving af te helpen.

Het behandelaanbod is vaak in de vorm van een soort therapie. De behandelaar zal zorgt ervoor dat er een indicatie wordt gemaakt en dan wordt er besproken welke manier van behandelen het beste bij diegene past.

Verslaving is een moeilijk onderwerp, en het toegeven dat je verslaafd bent is al de eerste stap in de richting naar hulp.

Er zijn verschillende vormen van hulp zoals opname, dit kan vrijwillig zijn maar ook door middel van een interventie. Een interventie gebeurt meestal door familieleden of vrienden die dicht bij het verslaafde persoon staan.

Ze gaan dan met de verslaafde in gesprek en leggen uit hoeveel effect het ook op hun heeft, maar vooral op de verslaafde zelf. Dit is soms nodig om iemand in te laten zien dat het eigenlijk te lang te ver is gegaan. Naast opname zijn er meer vormen van hulp.

Andere vormen van professionele hulp zijn:

 • meedoen aan een internet programma over verslaving
 • opname in een verslavingskliniek
 • mee doen in gespreksgroepen
 • gesprekken met een hulpverlener

Het proces naar verbetering kan lang en moeizaam zijn, maar met hulp en de motivatie vanuit jezelf is kans op succesvol herstel groot.

Er is helaas niet een 100% garantie op succesvol herstel, terugvallen kunnen ook gebeuren en dit hoort ook bij het proces. Verslaving is een ziekte, je komt er nooit van af je kan er alleen mee leren om gaan. Wanneer je herstellende bent van een amfetamine of andere drugs verslaving kunnen een paar punten helpen om het makkelijker te maken.

 • vermijd feesten voorlopig tot je 100% zeker weet dat je de verleiding aan kan
 • verwijder telefoonnummers van dealers
 • vertel de mensen die je het meest vertrouwt en ze zullen helpen over je situatie
 • vrienden of mensen die een slechte invloed zijn ook beter niet meer zien

Bedankt voor het lezen van deze blog over amfetaminen.

Wij hopen dat u hiervan iets nieuws heeft geleerd en weet dat als u of een van uw dierbare kampt met een verslaving er altijd hulp is. Heeft u hulp nodig? Wees dan niet bang om dit twee keer te vragen.

Bestel voordelig amfetaminen alternatieven op onze website! 

bestelling verkopen bestelling vergelijking verzendkosten eerlijke prijs verzendkosten

Amphetamines

Amphetamines are also known as pep, snelle, belly or speed. It is a synthetic psychotropic drug and a well-known drug

This blog takes a closer look at what exactly amphetamines are, what they are used for, the risks and much more.

You can easily order amphetamine alternatives!

verminderde eetlust medicamenteuze behandeling noradrenaline poeder verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust
Table of Contents
 • → How did amphetamines originate?
 • → What does amphetamine do to the body and what is it exactly
 • → Why is amphetamine a commonly used party drug?
 • → What is amphetamine used in medication for?
 • → The side effects and risks of amphetamines
 • → An amphetamine addiction

How did amphetamines originate?

In addition to the normal amphetamines, the dextro amphetamine (dextro isomer) is also well known. This is prescribed for people with narcolepsy or ADHD.

Furthermore, there is no drug treatment with amphetamines in the Netherlands, and it is actually only used recreationally as a drug.

In 1887, amphetamine was first synthesized by a Romanian chemist named Lazăr Edeleanu. In the year 1927 it was discovered that amphetamine relieves bronchitis and asthma and it was prescribed as inhalers, but they quickly found out that amphetamine also had other effects.

In addition to amphetamines there is also the well-known methamphetamine, aka Yabaa or crystal meth. This substance is even more potent than normal amphetamine and was synthesized by Akira Ogata in 1919.

Khat is a plant that also has substances that have the same effect as speed. This plant is also called ephedra plant and contains ephedrine.

In the 1930s, amphetamine became popular, it was even given to soldiers as a support agent in World War II.

10 years later in the 1940s it was discovered that the side effects of amphetamine could still be quite serious. During the Second World War, in addition to amphetamine, dexedrine and benzedrine were also prescribed to soldiers and pilots so that they could stay awake and alert for longer. However, many of these turned out to have heart problems and people died from it.

As a result, products containing amphetamines could only be obtained with a doctor's prescription. Until the early 1960s, recipes were easily written with this, it was also in products such as diet pills to lose weight.

Over the years, more and more amphetamine was produced illegally, and drug use by the soldiers increased during the Vietnam War. 60% of the soldiers were under the influence of drugs at the time.

You can order the best amphetamine alternatives from us. For example, you can order 2-FMA powder but also 3-CMC powder.

What does amphetamine do to the body and what is it exactly

To go a little further on what exactly amphetamine is, it is a synthetic drug that is chemically imitated from the substance ephedrine that comes from the ephadra plant.

Amphetamine is usually available in a powder form, it can come in different colors such as pink or yellow, but the most common color is white. In addition to being in a powder form, it can also be in pills or capsules. The powder is also sometimes put in a rolling paper and that is called a bomb and people then swallow it, or it is dissolved in a drinkable liquid.

What does it do in the body

Amphetamine is a sympathomimetic, a long word but it causes it to release various substances in the sympathetic nervous system. after does. Important neurotransmitters in this nervous system are adrenaline and noradrenaline. Chemically, amphetamine is very similar to the hormone adrenaline and the neurotransmitters noradrenaline and dopamine.

Amphetamine ensures that extra amounts of these neurotransmitters are released and that they continue to work for a long time. Activation of this nervous system actually only takes place when there is tension or danger, the body is ready to react quickly, the appetite is reduced and the heart rate and blood pressure are increased. So the body is able to go on long and strong, and this is what amphetamine does to the body.

Amphetamine also increases the speed at which the brain and body communicate with each other.

Crystal meth

Crystal meth is also known as Tina and Ice. The main difference between crystal meth and amphetamine is that meth is much stronger and lasts longer. As with amphetamines, the side effects are much the same, such as loss of appetite, wanting to talk a lot and being full of energy. The danger with crystal meth is that you need much less for the same effect as amphetamine, the effect can even continue for up to 12 hours.

Crystal meth is also often smoked in, for example, a glass pipe or injected. This increases the chance of addiction very high.

In the Netherlands it is not used too much yet, amphetamines are a lot more popular.

misselijkheid spieren psychose lichamelijke geneesmiddel angst noradrenaline adhd adhd adhd duizeligheid methylfenidaat

Why is amphetamine used as a party drug

Amphetamine contains stimulants, which stimulate the central nervous system. This stimulant is often taken for recreational use. Many people also know the name speed, the white powder that is sold in a small envelope (pony pack).

This drug has an effect on the central nervous system, prolonged use may be harmful. By long-term use we mean a long period of time every day. High doses of this stimulant can be harmful and lead to psychological complaints. The active ingredient can be harmful, if you need help with withdrawal, don't hesitate to ask for help! The active ingredient can be highly addictive.

Speed ​​is widely used at parties or festivals so that the user can dance or stay awake for hours. Most users feel happy, energetic and eager to talk, and they also speak faster. It is almost always sniffed recreationally or taken as a bomb. When you sniff speed, it immediately ends up in your nasal mucosa, so that your body absorbs it very quickly.

Users also often take speed in combination with ecstasy, this ensures that you also have a euphoric feeling and the effect continues to work longer and you can continue for longer. In this way, users manage to sometimes stay awake and party for days on end.

In addition, it is much cheaper and lasts much longer than, for example, cocaine. For example, cocaine quickly costs 50 euros for a gram and a gram of speed is about 5 euros.

What is amphetamine used for in medication?

In addition to the normal amphetamine, you also have dexamphetamine, which ensures that someone can keep their attention better and this is prescribed for people with ADHD.

This drug is usually used in children, because there is not yet enough research in adults how it could contribute well, but it is sometimes prescribed.

It ensures that children can keep their attention for 4 to 8 hours, it does not cure but does help with learning to deal with it.

Dexamfetamine is also prescribed for people with narcolepsy. Narcolepsy is a sleeping sickness, and people experience many sleeping problems.

People with narcolepsy have sleep attacks during the day, so they can't control it when they fall asleep. Daily functioning can be very disrupted and even dangerous. Dexamfetamine has a stimulating effect and can ensure that these patients have no or fewer sleep attacks and that they can lead a normal daily life again.

In addition to dexamphetamine, you also have methylphenidate, better known as ritalin. Methylphenidate is prescribed for people with narcolepsy, ADHD or in palliative care.

As with dexamfetamine, methylphenidate helps people with ADHD to maintain their concentration better.

This medicine is prescribed for both adults and children. In addition to taking Ritalin, cognitive behavioral therapy is often also involved in order to better deal with the complaints and even take no or less medication in the longer term.

The effect of methylphenidate lasts about 3 to 6 hours and starts to take effect after 1 to 2 hours.

In narcolepsy it has the same effect as dexamphetamine, it ensures that the user can stay awake longer during the day and experience fewer sleep attacks.

Finally, palliative care. This means that it concerns patients who have a disease and are in their last phase of life.

When someone is very ill and in pain, fentanyl or morphine is often prescribed to relieve the pain. The disadvantage of these painkillers is that they often have a very narcotic effect and these patients can develop depressive symptoms.

Methylphenidate is then prescribed to improve drowsiness and mood. In this way, these patients can still enjoy the last moments in their last phase of life.

The side effects and risks of amphetamines

As with any drug or medicine, there are side effects and risks involved. These are explained below purely on the side effects of amphetamines. Side effects can cause mental or physical complaints or special features.

 • headache
 • palpitations
 • risk of impotence
 • elevated blood pressure
 • fear
 • nausea
 • twitch muscles
 • sleep disorder
 • decreased appetite
 • dizziness

When someone takes amphetamines as speed, ie recreational use, this can also lead to an addiction. People who take this on a daily basis run different risks than when it is used medicinally. Firstly, it is also in the dosage, speed remains as a drug when you are caught and it is not considered how much you ingest.

In addition, it has become increasingly known since last year that this drug can also be cut with other substances, so you do not know exactly what you are ingesting.

Risks of using speed in addition to the above:
 • Psychosis
 • aggression
 • overheating
 • dehydration
 • damage to heart and blood vessels
 • weight loss
 • grinding teeth
 • hangover
 • depressive feelings
 • addiction

An addiction lurks in the recreational use of speed. In the heading below it will be further explained and what an addiction exactly entails.

An amphetamine addiction

To start with, what exactly is an addiction? Everyone knows the word or associates it with a 'junk' who should do something better with his or her life. But what does it do to your body and brain and what are the effects of long-term use of amphetamine as a drug?

An addiction actually means that you cannot do without a certain stimulant, for example alcohol, sex, porn, drugs or food.

Wanting turns into having to, you have to have it or do it, it takes over all your thoughts and even though you know it's bad or unhealthy, you can't stop doing it because the urge is too great.

There are several ways to become addicted to amphetamine, these can be:

 • peer pressure to use and then can't get rid of it
 • form of relaxation
 • feeling better using the drug
 • want to flee from reality
 • experimenting what leads to an addiction

There are various signals or phenomena from which it can be concluded whether someone is addicted, these are a number of points:

 • use it more often than you really want
 • you no longer keep daily appointments due to your use, such as oversleeping for work
 • you will need more and more because you build up a tolerance
 • when you don't use for a while, you get withdrawal symptoms
 • a very great desire to use again
 • continue to use despite it causing mental or physical problems
 • will do anything to use or buy again
 

So people actually abuse the drug and in the longer term it can suffer from various areas of life. Someone with an amphetamine addiction or long-term use can get serious side effects such as:

 • infections when a needle is used that is not properly clean
 • too much weight loss
 • insomnia resulting in physical exhaustion
 • a greater chance of psychosis
 • acne
 • heart attack or brain haemorrhage
 • overdoses which can cause liver and kidney failure, which in turn can result in a coma
 • depression
 • paranoia
 • brain damage
 

Fortunately, there is professional help that can help someone get rid of his or her addiction.

The treatment offer is often in the form of a type of therapy. The practitioner will ensure that an indication is made and then it is discussed which way of treatment suits him best.

Addiction is a difficult subject, and admitting that you are addicted is the first step towards getting help.

There are different forms of help such as admission, this can be voluntary but also through an intervention. An intervention is usually done by family members or friends who are close to the addicted person.

They then talk to the addict and explain how much of an effect it has on them, but especially on the addict himself. This is sometimes necessary to show someone that it has actually gone too far for too long. Besides admission, there are other forms of help.

Other forms of professional help are:

 • participate in an internet program about addiction
 • admission to an addiction clinic
 • participate in discussion groups
 • conversations with a care provider

The process to improvement can be long and difficult, but with help and motivation from yourself, there is a good chance of successful recovery.

Unfortunately there is no 100% guarantee of successful recovery, relapses can happen and this is part of the process. Addiction is a disease, you can never get rid of it, you can only learn to deal with it. When you are recovering from an amphetamine or other drug addiction, a few points can help make it easier.

 • avoid partying until you are 100% sure you can handle the temptation
 • remove dealer phone numbers
 • Tell the people you trust most and they will help about your situation
 • It is also better not to see friends or people who are a bad influence

Thank you for reading this blog about amphetamines.

We hope you learned something new from this and know that if you or a loved one is struggling with an addiction there is always help. Do you need help? Then don't be afraid to ask twice.

Order cheap amphetamine alternatives on our website!

bestelling verkopen bestelling vergelijking verzendkosten eerlijke prijs verzendkosten

Amphetamine

Amphetamine sind auch bekannt als pep, fast, belly oder speed. Es ist ein synthetisches Psychopharmakon und ein bekanntes Medikament

Dieser Blog befasst sich genauer damit, was genau Amphetamine sind, wofür sie verwendet werden, welche Risiken sie haben und vieles mehr.

Sie können ganz einfach Amphetamin-Alternativen bestellen!

verminderde eetlust medicamenteuze behandeling noradrenaline poeder verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust
Index
 • → Wie sind Amphetamine entstanden?
 • → Was macht Amphetamin mit dem Körper und was ist es genau
 • → Warum ist Amphetamin eine häufig konsumierte Partydroge?
 • → Wofür wird Amphetamin in Medikamenten verwendet?
 • → Die Nebenwirkungen und Risiken von Amphetaminen
 • → Eine Amphetaminsucht

Wie sind Amphetamine entstanden?

Neben den normalen Amphetaminen ist auch das Dextro-Amphetamin (Dextro-Isomer) bekannt. Dies wird Menschen mit Narkolepsie oder ADHS verschrieben.

Außerdem gibt es in den Niederlanden keine medikamentöse Behandlung mit Amphetaminen, und es wird eigentlich nur als Freizeitdroge konsumiert.

1887 wurde Amphetamin erstmals von einem rumänischen Chemiker namens Lazăr Edeleanu synthetisiert. Im Jahr 1927 wurde entdeckt, dass Amphetamin Bronchitis und Asthma lindert, und es wurde als Inhalator verschrieben, aber man fand schnell heraus, dass Amphetamin auch andere Wirkungen hatte.

Neben Amphetaminen gibt es auch die bekannten Methamphetamin, auch bekannt als Yabaa oder Crystal Meth. Diese Substanz ist noch stärker als normales Amphetamin und wurde 1919 von Akira Ogata synthetisiert.

Khat ist eine Pflanze, die auch Substanzen enthält, die die gleiche Wirkung wie Geschwindigkeit haben. Diese Pflanze wird auch Ephedra-Pflanze genannt und enthält Ephedrin.

In den 1930er Jahren wurde Amphetamin populär, es wurde sogar Soldaten als Unterstützungsmittel im Zweiten Weltkrieg gegeben.

10 Jahre später, in den 1940er Jahren, wurde entdeckt, dass die Nebenwirkungen von Amphetamin immer noch sehr schwerwiegend sein können. Während des Zweiten Weltkriegs wurden Soldaten und Piloten neben Amphetamin auch Dexedrin und Benzedrin verschrieben, um länger wach und aufmerksam zu bleiben. Es stellte sich jedoch heraus, dass viele von ihnen Herzprobleme hatten und Menschen daran starben.

Infolgedessen waren Produkte, die Amphetamine enthielten, nur auf ärztliche Verschreibung erhältlich. Bis in die frühen 1960er Jahre wurden damit problemlos Rezepte geschrieben, es war auch in Produkten wie Diätpillen zum Abnehmen enthalten.

Im Laufe der Jahre wurde immer mehr Amphetamin illegal hergestellt und der Drogenkonsum der Soldaten nahm während des Vietnamkriegs zu. 60 % der Soldaten standen damals unter Drogeneinfluss.

Bei uns können Sie die besten Amphetamin-Alternativen bestellen. Sie können beispielsweise 2-FMA-Pulver bestellen, aber auch 3-CMC-Pulver.

Was macht Amphetamin mit dem Körper und was ist es genau

Um etwas weiter darauf einzugehen, was genau Amphetamin ist, es ist eine synthetische Droge, die chemisch von der Substanz Ephedrin nachgeahmt wird, die aus der Ephadra-Pflanze stammt.

Amphetamin ist normalerweise in Pulverform erhältlich, es kann in verschiedenen Farben wie Pink oder Gelb erhältlich sein, aber die häufigste Farbe ist Weiß. Außer in Pulverform kann es auch in Pillen oder Kapseln vorliegen. Das Pulver wird manchmal auch in ein Blättchen gegeben, das als Bombe bezeichnet wird, und die Leute schlucken es dann, oder es wird in einer trinkbaren Flüssigkeit aufgelöst.

Was macht es im Körper

Amphetamin ist ein Sympathomimetikum, ein langes Wort, aber es bewirkt, dass es verschiedene Substanzen im Sympathikus freisetzt system. nach tut. Wichtige Neurotransmitter in diesem Nervensystem sind Adrenalin und Noradrenalin. Chemisch ist Amphetamin dem Hormon Adrenalin und den Neurotransmittern Noradrenalin und Dopamin sehr ähnlich.

Amphetamin sorgt dafür, dass zusätzliche Mengen dieser Neurotransmitter freigesetzt werden und lange wirken. Eine Aktivierung dieses Nervensystems findet eigentlich nur dann statt, wenn Anspannung oder Gefahr besteht, der Körper schnell reaktionsbereit ist, der Appetit reduziert und die Herzfrequenz und der Blutdruck erhöht werden. Der Körper ist also in der Lage, lange und stark zu bleiben, und genau das macht Amphetamin mit dem Körper.

Amphetamin erhöht auch die Geschwindigkeit, mit der Gehirn und Körper miteinander kommunizieren.

Crystal-Meth

Crystal Meth ist auch als Tina und Ice bekannt. Der Hauptunterschied zwischen Crystal Meth und Amphetamin besteht darin, dass Meth viel stärker ist und länger anhält. Die Nebenwirkungen sind ähnlich wie bei Amphetaminen, wie Appetitlosigkeit, viel Reden wollen und voller Tatendrang sein. Die Gefahr bei Crystal Meth besteht darin, dass Sie für die gleiche Wirkung wie Amphetamin viel weniger benötigen, die Wirkung kann sogar bis zu 12 Stunden anhalten.

Crystal Meth wird auch oft in beispielsweise einer Glaspfeife geraucht oder gespritzt. Dadurch steigt die Wahrscheinlichkeit einer Sucht sehr stark an.

In den Niederlanden wird es noch nicht allzu oft verwendet, Amphetamine sind viel beliebter.

misselijkheid spieren psychose lichamelijke geneesmiddel angst noradrenaline adhd adhd adhd duizeligheid methylfenidaat

Warum wird Amphetamin als Partydroge verwendet

Amphetamine enthält Stimulanzien, die das zentrale Nervensystem stimulieren. Dieses Stimulans wird oft für den Freizeitgebrauch eingenommen. Viele kennen auch den Namen speed, das weiße Pulver, das in einem kleinen Umschlag (Ponypack) verkauft wird. .

Dieses Medikament hat eine Wirkung auf das Zentralnervensystem, längerer Gebrauch kann schädlich sein. Unter langfristiger Nutzung verstehen wir einen langen Zeitraum jeden Tag. Hohe Dosen dieses Genussmittels können schädlich sein und zu psychischen Beschwerden führen. Der Wirkstoff kann schädlich sein, wenn Sie Hilfe beim Entzug benötigen, zögern Sie nicht, um Hilfe zu bitten! Der Wirkstoff kann stark abhängig machen.

Speed ​​​​wird häufig auf Partys oder Festivals verwendet, damit der Benutzer stundenlang tanzen oder wach bleiben kann. Die meisten Benutzer fühlen sich glücklich, energisch und gesprächsbereit und sprechen auch schneller. Es wird fast immer in der Freizeit geschnüffelt oder als Bombe genommen. Wenn du Speed ​​schnupperst, landet es sofort in deiner Nasenschleimhaut, sodass dein Körper es sehr schnell aufnimmt.

Anwender nehmen Speed ​​auch oft in Kombination mit Ecstasy, das sorgt dafür, dass man auch ein euphorisches Gefühl  hat und die Wirkung hält länger an und Sie können länger fortfahren. So schaffen es die User auch mal tagelang wach zu bleiben und zu feiern.

Außerdem ist es viel billiger und hält viel länger als beispielsweise Kokain. Kokain kostet zum Beispiel schnell 50 Euro für ein Gramm und ein Gramm Speed ​​liegt bei etwa 5 Euro.

Wofür wird Amphetamin in Medikamenten verwendet?

Neben dem normalen Amphetamin haben Sie auch Dexamphetamin, das dafür sorgt, dass jemand seine Aufmerksamkeit besser halten kann, und das wird Menschen mit ADHS verschrieben.

Dieses Medikament wird normalerweise bei Kindern verwendet, weil es noch nicht genügend Forschung bei Erwachsenen gibt, wie es gut wirken könnte, aber es wird manchmal verschrieben.

Es sorgt dafür, dass Kinder 4 bis 8 Stunden lang ihre Aufmerksamkeit behalten können, es heilt nicht, aber es hilft, damit umzugehen.

Dexamfetamin wird auch Menschen mit Narkolepsie verschrieben. Narkolepsie ist eine Schlafkrankheit und viele Menschen haben Schlafprobleme.

Menschen mit Narkolepsie haben tagsüber Schlafattacken, sodass sie diese beim Einschlafen nicht kontrollieren können. Das tägliche Funktionieren kann sehr gestört und sogar gefährlich sein. Dexamfetamin wirkt anregend und kann dafür sorgen, dass diese Patienten keine oder weniger Schlafattacken haben und wieder einen normalen Alltag führen können.

Zusätzlich zu Dexamphetamin haben Sie auch Methylphenidat, besser bekannt als Ritalin. Methylphenidat wird Menschen mit Narkolepsie, ADHS oder in der Palliativpflege verschrieben.

Wie Dexamfetamin hilft Methylphenidat Menschen mit ADHS, ihre Konzentration besser aufrechtzuerhalten.

Dieses Arzneimittel wird sowohl Erwachsenen als auch Kindern verschrieben. Neben der Einnahme von Ritalin ist oft auch eine kognitive Verhaltenstherapie involviert, um besser mit den Beschwerden umzugehen und sogar längerfristig keine oder weniger Medikamente einzunehmen.

Die Wirkung von Methylphenidat hält etwa 3 bis 6 Stunden an und setzt nach 1 bis 2 Stunden ein.

Bei Narkolepsie hat es die gleiche Wirkung wie Dexamphetamin, es sorgt dafür, dass der Anwender tagsüber länger wach bleiben kann und weniger Schlafattacken erlebt.

Schließlich Palliativpflege. Das heißt, es handelt sich um Patienten, die an einer Erkrankung leiden und sich in der letzten Lebensphase befinden.

Wenn jemand sehr krank ist und Schmerzen hat, wird oft Fentanyl oder Morphin verschrieben, um die Schmerzen zu lindern. Der Nachteil dieser Schmerzmittel ist, dass sie oft sehr narkotisch wirken und diese Patienten depressive Symptome entwickeln können.

Methylphenidat wird dann verschrieben, um Schläfrigkeit und Stimmung zu verbessern. So können diese Patienten noch die letzten Momente in ihrer letzten Lebensphase genießen.

Die Nebenwirkungen und Risiken von Amphetaminen

Wie bei jedem Medikament gibt es Nebenwirkungen und Risiken. Diese werden im Folgenden rein auf die Nebenwirkungen von Amphetaminen erläutert. Nebenwirkungen können psychische oder körperliche Beschwerden oder Besonderheiten hervorrufen.

 • Kopfschmerzen
 • Herzklopfen
 • Impotenzrisiko
 • erhöhter Blutdruck
 • Angst
 • Übelkeit
 • Muskeln zucken
 • Schlafstörung
 • verringerter Appetit
 • Schwindel

Wenn jemand Amphetamine als Speed-, also Freizeitkonsum einnimmt, kann dies auch zu einer Sucht führen. Menschen, die dies täglich einnehmen, gehen andere Risiken ein, als wenn es medizinisch verwendet wird. Erstens liegt es auch an der Dosierung, Geschwindigkeit bleibt wie eine Droge, wenn man erwischt wird und es wird nicht berücksichtigt, wie viel man zu sich nimmt.

Außerdem wird seit letztem Jahr zunehmend bekannt, dass dieses Medikament auch mit anderen Substanzen geschnitten werden kann, sodass Sie nicht genau wissen, was Sie einnehmen.

Zusätzliche Risiken bei der Verwendung von Geschwindigkeit:
 • Psychose
 • Aggression
 • Überhitzung
 • Austrocknung
 • Schäden an Herz und Blutgefäßen
 • Gewichtsverlust
 • Zähneknirschen
 • Kater
 • depressive Gefühle
 • Sucht

Im Freizeitgebrauch von Geschwindigkeit lauert eine Sucht. In der folgenden Überschrift wird genauer erklärt, was eine Sucht genau bedeutet.

Eine Amphetaminsucht

Zunächst einmal, was genau ist eine Sucht? Jeder kennt das Wort oder bringt es mit einem „Müll“ in Verbindung, der aus seinem Leben etwas Besseres machen sollte. Aber was macht es mit Ihrem Körper und Gehirn und was sind die Auswirkungen einer langfristigen Verwendung von Amphetamin als Droge?

Eine Sucht bedeutet eigentlich, dass man auf ein bestimmtes Genussmittel nicht verzichten kann, zum Beispiel Alkohol, Sex, Pornos, Drogen oder Essen.

Aus Wollen wird Müssen, man muss es haben oder tun, es beherrscht alle Gedanken und obwohl man weiß, dass es schlecht oder ungesund ist, kann man nicht aufhören, weil der Drang zu groß ist.

Es gibt mehrere Möglichkeiten, von Amphetamin abhängig zu werden, diese können sein:

 • Gruppenzwang zu nutzen und ihn dann nicht mehr loszuwerden
 • Form der Entspannung
 • sich besser fühlen mit dem Medikament
 • der Realität entfliehen wollen
 • experimentieren, was zu einer Sucht führt

Es gibt verschiedene Signale oder Phänomene, aus denen geschlossen werden kann, ob jemand süchtig ist, das sind einige Punkte:

 • Benutze es öfter als du wirklich willst
 • Sie halten aufgrund Ihrer Nutzung keine täglichen Termine mehr ein, wie z. B. das Verschlafen zur Arbeit
 • Sie werden immer mehr brauchen, weil Sie eine Toleranz aufbauen
 • Wenn Sie es eine Weile nicht verwenden, bekommen Sie Entzugserscheinungen
 • ein sehr großer Wunsch, es wieder zu verwenden
 • weiter verwenden, obwohl es geistige oder körperliche Probleme verursacht
 • wird alles tun, um es wieder zu verwenden oder zu kaufen
 

Menschen missbrauchen also tatsächlich das Medikament und auf längere Sicht kann es in verschiedenen Lebensbereichen darunter leiden. Jemand mit einer Amphetaminsucht oder Langzeitkonsum kann schwerwiegende Nebenwirkungen bekommen, wie zum Beispiel:

 • Infektionen bei Verwendung einer nicht richtig sauberen Nadel
 • zu viel Gewichtsverlust
 • Schlaflosigkeit, die zu körperlicher Erschöpfung führt
 • eine größere Wahrscheinlichkeit einer Psychose
 • Akne
 • Herzinfarkt oder Gehirnblutung
 • Überdosierungen, die zu Leber- und Nierenversagen führen können, was wiederum zu einem Koma führen kann
 • Depressionen
 • Paranoia
 • Gehirnschaden
 

Glücklicherweise gibt es professionelle Hilfe, die jemandem helfen kann, seine Sucht loszuwerden.

Das Behandlungsangebot erfolgt häufig in Form einer Therapieform. Der Arzt stellt sicher, dass eine Indikation gestellt wird, und dann wird besprochen, welche Behandlungsmethode für ihn am besten geeignet ist.

Sucht ist ein schwieriges Thema, und zuzugeben, dass Sie süchtig sind, ist der erste Schritt, um Hilfe zu bekommen.

Es gibt verschiedene Formen der Hilfe, wie z. B. die Aufnahme, dies kann freiwillig, aber auch durch eine Intervention geschehen. Eine Intervention wird in der Regel von Familienmitgliedern oder Freunden durchgeführt, die der abhängigen Person nahe stehen.

Sie sprechen dann mit dem Süchtigen und erklären ihm, wie sehr es auch auf ihn, aber vor allem auf den Süchtigen selbst wirkt. Das ist manchmal nötig, um jemandem zu zeigen, dass es eigentlich zu lange zu weit gegangen ist. Neben der Aufnahme gibt es noch weitere Hilfen.

Andere Formen professioneller Hilfe sind:

 • an einem Internetprogramm über Sucht teilnehmen
 • Aufnahme in eine Suchtklinik
 • an Diskussionsgruppen teilnehmen
 • Gespräche mit einem Leistungserbringer

Der Prozess zur Verbesserung kann lang und schwierig sein, aber mit Hilfe und Motivation von Ihnen selbst besteht eine gute Chance auf eine erfolgreiche Genesung.

Leider gibt es keine 100%ige Garantie für eine erfolgreiche Genesung, Rückfälle können passieren und dies ist Teil des Prozesses. Sucht ist eine Krankheit, man wird sie nie los, man kann nur lernen damit umzugehen. Wenn Sie sich von einer Amphetamin- oder anderen Drogenabhängigkeit erholen, können einige Punkte helfen, es einfacher zu machen.

 • Vermeide Partys, bis du dir zu 100 % sicher bist, dass du der Versuchung standhalten kannst
 • Händler-Telefonnummern entfernen
 • Erzählen Sie den Menschen, denen Sie am meisten vertrauen, und sie werden Ihnen in Ihrer Situation helfen
 • Es ist auch besser, Freunde oder Menschen, die einen schlechten Einfluss haben, nicht zu sehen

Danke, dass Sie diesen Blog über Amphetamine gelesen haben.

Wir hoffen, dass Sie daraus etwas Neues gelernt haben und wissen, dass es immer Hilfe gibt, wenn Sie oder ein geliebter Mensch mit einer Sucht zu kämpfen haben. Brauchst du Hilfe? Dann scheuen Sie sich nicht, zweimal zu fragen.

Günstige Amphetamin-Alternativen auf unserer Website bestellen!

bestelling verkopen bestelling vergelijking verzendkosten eerlijke prijs verzendkosten

Amphétamines

Les amphétamines sont également connues sous le nom de pep, fast, belly ou speed. C'est un psychotrope de synthèse et une drogue bien connue

Ce blog examine de plus près ce que sont exactement les amphétamines, à quoi elles servent, les risques et bien plus encore.

Vous pouvez facilement commander des alternatives aux amphétamines !

verminderde eetlust medicamenteuze behandeling noradrenaline poeder verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust
Table des matières
 • → D'où viennent les amphétamines ?
 • → Qu'est-ce que l'amphétamine fait au corps et qu'est-ce que c'est exactement
 • → Pourquoi l'amphétamine est-elle une drogue couramment utilisée pour les fêtes ?
 • → À quoi sert l'amphétamine dans les médicaments ?
 • → Les effets secondaires et les risques des amphétamines
 • → Une dépendance aux amphétamines

Quelle est l'origine des amphétamines ?

En plus des amphétamines normales, l'amphétamine dextro (isomère dextro) est également bien connue. Ceci est prescrit pour les personnes atteintes de narcolepsie ou de TDAH.

De plus, il n'y a pas de traitement médicamenteux avec des amphétamines aux Pays-Bas, et il n'est en fait utilisé qu'à des fins récréatives comme drogue.

En 1887, l'amphétamine a été synthétisée pour la première fois par un chimiste roumain nommé Lazăr Edeleanu. En 1927, on a découvert que l'amphétamine soulageait la bronchite et l'asthme et elle était prescrite comme inhalateur, mais ils ont rapidement découvert que l'amphétamine avait également d'autres effets.

En plus des les amphétamines, il y a aussi le bien connu méthamphétamine, alias Yabaa ou crystal meth. Cette substance est encore plus puissante que l'amphétamine normale et a été synthétisée par Akira Ogata en 1919.

Le khat est une plante qui contient également des substances qui ont le même effet que le speed. Cette plante est aussi appelée plante d'éphédra et contient de l'éphédrine.

Dans les années 1930, l'amphétamine est devenue populaire, elle a même été donnée aux soldats comme agent de soutien pendant la Seconde Guerre mondiale.

10 ans plus tard, dans les années 1940, on a découvert que les effets secondaires de l'amphétamine pouvaient encore être assez graves. Pendant la Seconde Guerre mondiale, en plus de l'amphétamine, la dexédrine et la benzédrine ont également été prescrites aux soldats et aux pilotes afin qu'ils puissent rester éveillés et alertes plus longtemps. Cependant, beaucoup d'entre eux se sont avérés avoir des problèmes cardiaques et des personnes en sont mortes.

Par conséquent, les produits contenant des amphétamines ne pouvaient être obtenus que sur ordonnance d'un médecin. Jusqu'au début des années 1960, on écrivait facilement des recettes avec ça, on en trouvait aussi dans des produits comme les pilules amaigrissantes pour maigrir.

Au fil des ans, de plus en plus d'amphétamines ont été produites illégalement et la consommation de drogue par les soldats a augmenté pendant la guerre du Vietnam. 60 % des soldats étaient sous l'emprise de la drogue à l'époque.

Vous pouvez commander chez nous les meilleures alternatives aux amphétamines. Vous pouvez par exemple commander de la poudre de 2-FMA mais aussi 3-CMC poudre.

Qu'est-ce que l'amphétamine fait au corps et qu'est-ce que c'est exactement

Pour aller un peu plus loin sur ce qu'est exactement l'amphétamine, c'est une drogue synthétique qui est chimiquement imitée de la substance éphédrine qui provient de la plante éphadra.

L'amphétamine est généralement disponible sous forme de poudre, elle peut être de différentes couleurs comme le rose ou le jaune, mais la couleur la plus courante est le blanc. En plus d'être sous forme de poudre, il peut également être sous forme de pilules ou de gélules. La poudre est aussi parfois mise dans un papier à rouler et cela s'appelle une bombe et les gens l'avalent ensuite, ou elle est dissoute dans un liquide buvable.

Que fait-il dans le corps

L'amphétamine est un sympathomimétique, un long mot mais il lui fait libérer diverses substances dans le système nerveux sympathique système. Les neurotransmetteurs importants de ce système nerveux sont l'adrénaline et la noradrénaline. Chimiquement, l'amphétamine est très similaire à l'hormone adrénaline et aux neurotransmetteurs noradrénaline et dopamine.

L'amphétamine garantit que des quantités supplémentaires de ces neurotransmetteurs sont libérées et qu'elles continuent à agir pendant longtemps. L'activation de ce système nerveux n'a en fait lieu que lorsqu'il y a tension ou danger, le corps est prêt à réagir rapidement, l'appétit est réduit et le rythme cardiaque et la tension artérielle sont augmentés. Ainsi, le corps est capable de durer longtemps et fort, et c'est ce que fait l'amphétamine au corps.

L'amphétamine augmente également la vitesse à laquelle le cerveau et le corps communiquent entre eux.

Cristal meth

Le crystal meth est aussi connu sous le nom de Tina et Ice. La principale différence entre le crystal meth et l'amphétamine est que le meth est beaucoup plus fort et dure plus longtemps. Comme pour les amphétamines, les effets secondaires sont sensiblement les mêmes, comme la perte d'appétit, le désir de parler beaucoup et le plein d'énergie. Le danger avec le crystal meth est qu'il en faut beaucoup moins pour le même effet que l'amphétamine, l'effet peut même durer jusqu'à 12 heures.

Le crystal meth est aussi souvent fumé, par exemple dans une pipe en verre ou injecté. Cela augmente le risque de dépendance très élevé.

Aux Pays-Bas, il n'est pas encore trop utilisé, les amphétamines sont beaucoup plus populaires.

misselijkheid spieren psychose lichamelijke geneesmiddel angst noradrenaline adhd adhd adhd duizeligheid methylfenidaat

Pourquoi l'amphétamine est-elle utilisée comme drogue de fête

L'amphétamine contient des stimulants qui stimulent le système nerveux central. Ce stimulant est souvent pris à des fins récréatives. Beaucoup de gens connaissent aussi le nom de speed, la poudre blanche qui est vendue dans une petite enveloppe (pony pack).

Ce médicament a un effet sur le système nerveux central, une utilisation prolongée peut être nocive. Par utilisation à long terme, nous entendons une longue période de temps chaque jour. Des doses élevées de ce stimulant peuvent être nocives et entraîner des troubles psychologiques. Le principe actif peut être nocif, si vous avez besoin d'aide pour le sevrage, n'hésitez pas à demander de l'aide ! L'ingrédient actif peut créer une forte dépendance.

La vitesse est largement utilisée lors de fêtes ou de festivals afin que l'utilisateur puisse danser ou rester éveillé pendant des heures. La plupart des utilisateurs se sentent heureux, énergiques et désireux de parler, et ils parlent aussi plus vite. Il est presque toujours sniffé à des fins récréatives ou pris comme une bombe. Lorsque vous sniffez du speed, il se retrouve immédiatement dans votre muqueuse nasale, de sorte que votre corps l'absorbe très rapidement.

Les utilisateurs prennent souvent du speed en combinaison avec de l'ecstasy, ce qui garantit que vous avez également une sentiment euphorique et l'effet continue à fonctionner plus longtemps et vous pouvez continuer plus longtemps. De cette façon, les utilisateurs parviennent parfois à rester éveillés et à faire la fête pendant des jours.

De plus, elle est beaucoup moins chère et dure beaucoup plus longtemps que, par exemple, la cocaïne. Par exemple, la cocaïne coûte rapidement 50 euros le gramme et un gramme de speed coûte environ 5 euros.

À quoi sert l'amphétamine dans les médicaments ?

En plus de l'amphétamine normale, vous avez également de la dexamphétamine, qui garantit que quelqu'un peut mieux garder son attention et cela est prescrit pour les personnes atteintes de TDAH.

Ce médicament est généralement utilisé chez les enfants, car il n'y a pas encore suffisamment de recherches chez les adultes sur la façon dont il pourrait bien contribuer, mais il est parfois prescrit.

Cela garantit que les enfants peuvent garder leur attention pendant 4 à 8 heures, cela ne guérit pas, mais cela aide à apprendre à y faire face.

La dexamfétamine est également prescrite aux personnes atteintes de narcolepsie. La narcolepsie est une maladie du sommeil, et les gens éprouvent de nombreux problèmes de sommeil.

Les personnes atteintes de narcolepsie ont des crises de sommeil pendant la journée, elles ne peuvent donc pas les contrôler lorsqu'elles s'endorment. Le fonctionnement quotidien peut être très perturbé et même dangereux. La dexamfétamine a un effet stimulant et peut faire en sorte que ces patients n'aient pas ou moins d'attaques de sommeil et qu'ils puissent à nouveau mener une vie quotidienne normale.

En plus de la dexamphétamine, vous avez également du méthylphénidate, mieux connu sous le nom de ritalin. Le méthylphénidate est prescrit aux personnes atteintes de narcolepsie, de TDAH ou en soins palliatifs.

Comme pour la dexamfétamine, le méthylphénidate aide les personnes atteintes de TDAH à mieux maintenir leur concentration.

Ce médicament est prescrit aussi bien pour les adultes que pour les enfants. En plus de la prise de Ritalin, une thérapie cognitivo-comportementale est souvent également impliquée afin de mieux gérer les plaintes et même de ne pas prendre ou moins de médicaments à plus long terme.

L'effet du méthylphénidate dure environ 3 à 6 heures et commence à faire effet après 1 à 2 heures.

Dans la narcolepsie, il a le même effet que la dexamphétamine, il garantit que l'utilisateur peut rester éveillé plus longtemps pendant la journée et subir moins d'attaques de sommeil.

Enfin, les soins palliatifs. Cela signifie qu'il s'agit de patients atteints d'une maladie et qui sont dans leur dernière phase de vie.

Lorsqu'une personne est très malade et souffre, le fentanyl ou la morphine est souvent prescrit pour soulager la douleur. L'inconvénient de ces analgésiques est qu'ils ont souvent un effet très narcotique et que ces patients peuvent développer des symptômes dépressifs.

Le méthylphénidate est alors prescrit pour améliorer la somnolence et l'humeur. De cette façon, ces patients peuvent encore profiter des derniers instants de leur dernière phase de vie.

Les effets secondaires et les risques des amphétamines

Comme pour tout médicament ou médicament, il existe des effets secondaires et des risques. Ceux-ci sont expliqués ci-dessous uniquement sur les effets secondaires des amphétamines. Les effets secondaires peuvent provoquer des troubles mentaux ou physiques ou des caractéristiques particulières.

 • mal de tête
 • palpitations
 • risque d'impuissance
 • tension artérielle élevée
 • peur
 • nausée
 • contraction musculaire
 • trouble du sommeil
 • diminution de l'appétit
 • vertiges

Lorsqu'une personne prend des amphétamines comme speed, c'est-à-dire pour un usage récréatif, cela peut également entraîner une dépendance. Les personnes qui en prennent quotidiennement courent des risques différents que lorsqu'ils sont utilisés à des fins médicales. Tout d'abord, c'est aussi dans le dosage, le speed reste comme une drogue quand on se fait prendre et on ne tient pas compte de la quantité que l'on ingère.

De plus, il est de plus en plus connu depuis l'année dernière que ce médicament peut également être coupé avec d'autres substances, vous ne savez donc pas exactement ce que vous ingérez.

Risques liés à l'utilisation de la vitesse en plus de ce qui précède :
 • Psychose
 • agression
 • surchauffe
 • déshydratation
 • dommages au cœur et aux vaisseaux sanguins
 • perte de poids
 • grincer des dents
 • gueule de bois
 • sentiments dépressifs
 • dépendance

Une dépendance se cache dans l'utilisation récréative de la vitesse. Dans la rubrique ci-dessous, il sera expliqué plus en détail et ce qu'implique exactement une dépendance.

Une dépendance aux amphétamines

Pour commencer, qu'est-ce qu'une dépendance ? Tout le monde connaît le mot ou l'associe à une « ordure » qui devrait mieux faire quelque chose de sa vie. Mais qu'est-ce que cela fait à votre corps et à votre cerveau et quels sont les effets de l'utilisation à long terme d'amphétamines en tant que drogue ?

Une dépendance signifie en fait que vous ne pouvez pas vous passer d'un certain stimulant, par exemple l'alcool, le sexe, la pornographie, la drogue ou la nourriture.

Vouloir se transforme en devoir, vous devez l'avoir ou le faire, cela prend le pas sur toutes vos pensées et même si vous savez que c'est mauvais ou malsain, vous ne pouvez pas arrêter de le faire car l'envie est trop forte.

Il existe plusieurs façons de devenir accro à l'amphétamine, celles-ci peuvent être :

 • la pression des pairs à utiliser et ensuite ne peut pas s'en débarrasser
 • forme de relaxation
 • se sentir mieux en utilisant le médicament
 • vouloir fuir la réalité
 • expérimenter ce qui mène à une dépendance

Il existe différents signaux ou phénomènes à partir desquels on peut conclure si quelqu'un est dépendant, voici un certain nombre de points :

 • utilisez-le plus souvent que vous ne le souhaitez vraiment
 • vous ne respectez plus les rendez-vous quotidiens en raison de votre utilisation, comme dormir trop longtemps pour le travail
 • vous en aurez besoin de plus en plus car vous développez une tolérance
 • lorsque vous ne consommez pas pendant un certain temps, vous ressentez des symptômes de sevrage
 • une très grande envie de réutiliser
 • continuer à consommer même si cela cause des problèmes mentaux ou physiques
 • fera tout pour utiliser ou acheter à nouveau
 

Ainsi, les gens abusent réellement de la drogue et, à plus long terme, ils peuvent souffrir de divers domaines de la vie. Une personne ayant une dépendance aux amphétamines ou une consommation à long terme peut avoir des effets secondaires graves tels que :

 • infections lors de l'utilisation d'une aiguille mal propre
 • trop de perte de poids
 • insomnie entraînant un épuisement physique
 • un plus grand risque de psychose
 • acné
 • crise cardiaque ou hémorragie cérébrale
 • des surdoses qui peuvent provoquer une insuffisance hépatique et rénale, qui à son tour peut entraîner un coma
 • dépression
 • paranoïa
 • lésions cérébrales
 

Heureusement, il existe une aide professionnelle qui peut aider quelqu'un à se débarrasser de sa dépendance.

L'offre de traitement se présente souvent sous la forme d'un type de thérapie. Le praticien veillera à ce qu'une indication soit faite puis il sera discuté de la voie de traitement qui lui conviendra le mieux.

La dépendance est un sujet difficile, et admettre que vous êtes dépendant est la première étape pour obtenir de l'aide.

Il existe différentes formes d'aide, comme l'admission, cela peut être volontaire mais aussi par une intervention. Une intervention est généralement effectuée par des membres de la famille ou des amis proches de la personne dépendante.

Ils parlent ensuite au toxicomane et expliquent l'effet que cela a également sur eux, mais surtout sur le toxicomane lui-même. C'est parfois nécessaire pour montrer à quelqu'un qu'il est allé trop loin pendant trop longtemps. En plus de l'admission, il existe d'autres formes d'aide.

Les autres formes d'aide professionnelle sont :

 • participez à une émission en ligne sur la dépendance
 • admission dans une clinique de toxicomanie
 • participer à des groupes de discussion
 • conversations avec un prestataire de soins

Le processus d'amélioration peut être long et difficile, mais avec l'aide et la motivation de vous-même, vous avez de bonnes chances de vous rétablir avec succès.

Malheureusement, il n'y a pas de garantie à 100 % de récupération réussie, des rechutes peuvent survenir et cela fait partie du processus. La dépendance est une maladie, on ne peut jamais s'en débarrasser, on ne peut qu'apprendre à la gérer. Lorsque vous vous remettez d'une dépendance aux amphétamines ou à une autre drogue, quelques points peuvent vous aider à vous faciliter la tâche.

 • évitez de faire la fête tant que vous n'êtes pas sûr à 100 % de pouvoir supporter la tentation
 • supprimer les numéros de téléphone des concessionnaires
 • Parlez-en aux personnes en qui vous avez le plus confiance et elles vous aideront dans votre situation
 • Il est également préférable de ne pas voir d'amis ou de personnes ayant une mauvaise influence

Merci d'avoir lu ce blog sur les amphétamines.

Nous espérons que cela vous a appris quelque chose de nouveau et sachez que si vous ou un proche êtes aux prises avec une dépendance, il y a toujours de l'aide. As-tu besoin d'aide? Alors n'ayez pas peur de demander deux fois.

Commandez des alternatives aux amphétamines bon marché sur notre site !

bestelling verkopen bestelling vergelijking verzendkosten eerlijke prijs verzendkosten

Anfetaminas

Las anfetaminas también se conocen como pep, fast, belly o speed. Es una droga psicotrópica sintética y una droga muy conocida

Este blog analiza más de cerca qué son exactamente las anfetaminas, para qué se usan, los riesgos y mucho más.

¡Puede pedir fácilmente alternativas a las anfetaminas!

verminderde eetlust medicamenteuze behandeling noradrenaline poeder verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust
Índice
 • → ¿Cómo se originaron las anfetaminas?
 • → ¿Qué le hace la anfetamina al cuerpo y qué es exactamente?
 • → ¿Por qué la anfetamina es una droga de uso común en las fiestas?
 • → ¿Para qué se usa la anfetamina en los medicamentos?
 • → Los efectos secundarios y los riesgos de las anfetaminas
 • → Una adicción a las anfetaminas

¿Cómo se originaron las anfetaminas?

Además de las anfetaminas normales, la dextroanfetamina (isómero dextro) también es muy conocida. Esto se prescribe para personas con narcolepsia o TDAH.

Además, no existe un tratamiento de drogas con anfetaminas en los Países Bajos, y en realidad solo se usa recreativamente como droga.

En 1887, la anfetamina fue sintetizada por primera vez por un químico rumano llamado Lazăr Edeleanu. En el año 1927 se descubrió que la anfetamina alivia la bronquitis y el asma y se recetaba en forma de inhaladores, pero rápidamente se descubrió que la anfetamina también tenía otros efectos.

Además de las anfetaminas, también existe la conocida metanfetamina, también conocida como Yabaa o crystal meth. Esta sustancia es incluso más potente que la anfetamina normal y fue sintetizada por Akira Ogata en 1919.

Khat es una planta que también tiene sustancias que tienen el mismo efecto que la velocidad. Esta planta también se llama planta de efedra y contiene efedrina.

En la década de 1930, la anfetamina se hizo popular, incluso se les dio a los soldados como agente de apoyo en la Segunda Guerra Mundial.

10 años después, en la década de 1940, se descubrió que los efectos secundarios de la anfetamina aún podían ser bastante graves. Durante la Segunda Guerra Mundial, además de la anfetamina, también se prescribía dexedrina y bencedrina a los soldados y pilotos para que pudieran permanecer despiertos y alertas durante más tiempo. Sin embargo, muchos de estos resultaron tener problemas cardíacos y personas fallecieron a causa de ello.

Como resultado, los productos que contienen anfetaminas solo podían obtenerse con receta médica. Hasta principios de la década de 1960, las recetas se escribían fácilmente con esto, también estaba en productos como las píldoras de dieta para bajar de peso.

A lo largo de los años, se produjo cada vez más anfetamina de forma ilegal y el consumo de drogas por parte de los soldados aumentó durante la Guerra de Vietnam. El 60% de los soldados estaban bajo la influencia de las drogas en ese momento.

Puede pedirnos las mejores alternativas a las anfetaminas. Por ejemplo, puede pedir 2-FMA en polvo pero también 3-CMC polvo.

¿Qué le hace la anfetamina al cuerpo y qué es exactamente?

Para ir un poco más allá de qué es exactamente la anfetamina, se trata de una droga sintética que se imita químicamente a la sustancia efedrina que procede de la planta efhadra.

La anfetamina generalmente está disponible en forma de polvo, puede venir en diferentes colores, como rosa o amarillo, pero el color más común es el blanco. Además de estar en forma de polvo, también puede estar en forma de pastillas o cápsulas. El polvo también se pone a veces en un papel de fumar y eso se llama bomba y luego la gente lo traga, o se disuelve en un líquido bebible.

¿Qué hace en el cuerpo?

Anfetamina es un simpaticomimético, una palabra larga pero hace que libere varias sustancias en el sistema nervioso simpático. sistema.después de hace. Los neurotransmisores importantes en este sistema nervioso son la adrenalina y la noradrenalina. Químicamente, la anfetamina es muy similar a la hormona adrenalina y los neurotransmisores noradrenalina y dopamina.

La anfetamina garantiza que se liberen cantidades adicionales de estos neurotransmisores y que sigan funcionando durante mucho tiempo. En realidad, la activación de este sistema nervioso solo se produce cuando hay tensión o peligro, el cuerpo está listo para reaccionar rápidamente, el apetito se reduce y la frecuencia cardíaca y la presión arterial aumentan. Entonces el cuerpo puede durar mucho tiempo y fuerte, y esto es lo que las anfetaminas le hacen al cuerpo.

La anfetamina también aumenta la velocidad a la que el cerebro y el cuerpo se comunican entre sí.

Metanfetamina

Crystal meth también se conoce como Tina y Ice. La principal diferencia entre la metanfetamina y la anfetamina es que la metanfetamina es mucho más fuerte y dura más. Al igual que con las anfetaminas, los efectos secundarios son muy parecidos, como pérdida de apetito, muchas ganas de hablar y estar lleno de energía. El peligro con la metanfetamina es que necesitas mucho menos para el mismo efecto que la anfetamina, el efecto puede continuar hasta por 12 horas.

La metanfetamina también suele fumarse, por ejemplo, en una pipa de vidrio o inyectarse. Esto aumenta la posibilidad de adicción muy alto.

En los Países Bajos todavía no se usa demasiado, las anfetaminas son mucho más populares.

misselijkheid spieren psychose lichamelijke geneesmiddel angst noradrenaline adhd adhd adhd duizeligheid methylfenidaat

¿Por qué se usa la anfetamina como droga de fiesta?

Anfetamina contiene estimulantes que estimulan el sistema nervioso central. Este estimulante a menudo se toma para uso recreativo. Mucha gente también conoce el nombre speed, el polvo blanco que se vende en un pequeño sobre (paquete pony). .

Este medicamento tiene un efecto sobre el sistema nervioso central, el uso prolongado puede ser perjudicial. Por uso a largo plazo nos referimos a un largo período de tiempo todos los días. Altas dosis de este estimulante pueden ser dañinas y provocar molestias psicológicas. El ingrediente activo puede ser dañino, si necesita ayuda con la abstinencia, ¡no dude en pedir ayuda! El ingrediente activo puede ser altamente adictivo.

La velocidad es muy utilizada en fiestas o festivales para que el usuario pueda bailar o estar despierto durante horas. La mayoría de los usuarios se sienten felices, enérgicos y con ganas de hablar, y también hablan más rápido. Casi siempre se huele de forma recreativa o se toma como una bomba. Cuando olfateas speed, inmediatamente va a parar a tu mucosa nasal, por lo que tu organismo la absorbe muy rápidamente.

Los usuarios también suelen tomar speed en combinación con éxtasis, lo que garantiza que también tenga una sensación de euforia y el efecto continúa funcionando por más tiempo y puedes continuar por más tiempo. De esta manera, los usuarios a veces logran permanecer despiertos y divertirse durante días.

Además, es mucho más barato y dura mucho más que, por ejemplo, la cocaína. Por ejemplo, la cocaína rápidamente cuesta 50 euros el gramo y el gramo de speed ronda los 5 euros.

¿Para qué se usa la anfetamina en los medicamentos?

Además de la anfetamina normal, también tienes dexanfetamina, que asegura que alguien pueda mantener mejor su atención y se prescribe para personas con TDAH.

Este medicamento generalmente se usa en niños, porque aún no hay suficiente investigación en adultos sobre cómo podría contribuir bien, pero a veces se receta.

Asegura que los niños puedan mantener su atención de 4 a 8 horas, no cura, pero ayuda a aprender a manejarlo.

La dexanfetamina también se prescribe para personas con narcolepsia. La narcolepsia es una enfermedad del sueño y las personas experimentan muchos problemas para dormir.

Las personas con narcolepsia tienen ataques de sueño durante el día, por lo que no pueden controlarlo cuando se quedan dormidos. El funcionamiento diario puede verse muy interrumpido e incluso peligroso. La dexanfetamina tiene un efecto estimulante y puede garantizar que estos pacientes no tengan o tengan menos ataques de sueño y que puedan volver a llevar una vida diaria normal.

Además de la dexanfetamina, también tienes el metilfenidato, más conocido como ritalin. El metilfenidato se prescribe para personas con narcolepsia, TDAH o en cuidados paliativos.

Al igual que la dexanfetamina, el metilfenidato ayuda a las personas con TDAH a mantener mejor su concentración.

Este medicamento se prescribe tanto para adultos como para niños. Además de tomar Ritalin, a menudo también se incluye la terapia cognitiva conductual para tratar mejor las quejas e incluso tomar menos o ningún medicamento a largo plazo.

El efecto del metilfenidato dura alrededor de 3 a 6 horas y comienza a hacer efecto después de 1 a 2 horas.

En la narcolepsia tiene el mismo efecto que la dexanfetamina, asegura que el usuario pueda permanecer despierto más tiempo durante el día y experimentar menos ataques de sueño.

Por último, cuidados paliativos. Esto quiere decir que se trata de pacientes que tienen una enfermedad y se encuentran en la última fase de su vida.

Cuando alguien está muy enfermo y tiene dolor, a menudo se prescribe fentanilo o morfina para aliviar el dolor. La desventaja de estos analgésicos es que suelen tener un efecto muy narcótico y estos pacientes pueden desarrollar síntomas depresivos.

Luego se receta metilfenidato para mejorar la somnolencia y el estado de ánimo. De esta manera, estos pacientes aún pueden disfrutar de los últimos momentos en su última fase de la vida.

Los efectos secundarios y los riesgos de las anfetaminas

Al igual que con cualquier fármaco o medicina, existen efectos secundarios y riesgos. Estos se explican a continuación puramente sobre los efectos secundarios de las anfetaminas. Los efectos secundarios pueden causar molestias mentales o físicas o características especiales.

 • dolor de cabeza
 • palpitaciones
 • riesgo de impotencia
 • presión arterial elevada
 • miedo
 • náuseas
 • contracciones musculares
 • trastorno del sueño
 • disminución del apetito
 • mareos

Cuando alguien toma anfetaminas como speed, es decir, para uso recreativo, esto también puede conducir a una adicción. Las personas que toman esto a diario corren diferentes riesgos que cuando se usa con fines medicinales. En primer lugar, también está en la dosificación, el speed queda como droga cuando te pillan y no se tiene en cuenta la cantidad que ingieres.

Además, desde el año pasado se ha vuelto cada vez más conocido que este fármaco también se puede cortar con otras sustancias, por lo que no sabes exactamente lo que estás ingiriendo.

Riesgos de utilizar la velocidad además de los anteriores:
 • Psicosis
 • agresión
 • sobrecalentamiento
 • deshidratación
 • daño al corazón y los vasos sanguíneos
 • pérdida de peso
 • rechinar los dientes
 • resaca
 • sentimientos depresivos
 • adicción

Una adicción acecha en el uso recreativo de la velocidad. En el encabezado a continuación se explicará con más detalle y qué implica exactamente una adicción.

Adicción a las anfetaminas

Para empezar, ¿qué es exactamente una adicción? Todo el mundo conoce la palabra o la asocia con un 'chatarra' que debería hacer algo mejor con su vida. Pero, ¿qué le hace a su cuerpo y cerebro y cuáles son los efectos del uso prolongado de anfetamina como droga?

Una adicción en realidad significa que no puedes prescindir de cierto estimulante, por ejemplo, alcohol, sexo, pornografía, drogas o comida.

Querer se convierte en tener que tener, tienes que tenerlo o hacerlo, se apodera de todos tus pensamientos y aunque sabes que es malo o no es saludable, no puedes dejar de hacerlo porque la urgencia es demasiado grande.

Existen varias formas de volverse adicto a las anfetaminas, estas pueden ser:

 • presión de los compañeros para usarla y luego no poder deshacerse de ella
 • forma de relajación
 • sentirse mejor usando la droga
 • quiero huir de la realidad
 • experimentar lo que conduce a una adicción

Existen diversas señales o fenómenos a partir de los cuales se puede concluir si alguien es adicto, estos son una serie de puntos:

 • úsalo más a menudo de lo que realmente quieres
 • ya no asiste a las citas diarias debido a su uso, como quedarse dormido en el trabajo
 • necesitarás más y más porque desarrollas una tolerancia
 • cuando no usa durante un tiempo, tiene síntomas de abstinencia
 • un deseo muy grande de volver a consumir
 • continúe consumiéndolo a pesar de que cause problemas mentales o físicos
 • hará cualquier cosa para usar o comprar de nuevo
 

Entonces, las personas realmente abusan de la droga y, a largo plazo, puede sufrir en varias áreas de la vida. Una persona adicta a las anfetaminas o que las consume a largo plazo puede sufrir efectos secundarios graves, como:

 • infecciones cuando se utiliza una aguja que no está debidamente limpia
 • demasiada pérdida de peso
 • insomnio que resulta en agotamiento físico
 • una mayor probabilidad de psicosis
 • acné
 • ataque cardíaco o hemorragia cerebral
 • sobredosis que pueden causar insuficiencia hepática y renal, que a su vez puede provocar un coma
 • depresión
 • paranoia
 • daño cerebral
 

Afortunadamente, existe ayuda profesional que puede ayudar a alguien a deshacerse de su adicción.

La oferta de tratamiento suele adoptar la forma de un tipo de terapia. El médico se asegurará de que se haga una indicación y luego se discutirá qué forma de tratamiento le conviene más.

La adicción es un tema difícil y admitir que eres adicto es el primer paso para obtener ayuda.

Existen diferentes formas de ayuda, como el ingreso, este puede ser voluntario pero también a través de una intervención. La intervención suele ser realizada por familiares o amigos cercanos a la persona adicta.

Luego hablan con el adicto y le explican cuánto efecto tiene sobre ellos, pero especialmente sobre el propio adicto. Esto a veces es necesario para mostrarle a alguien que en realidad ha ido demasiado lejos durante demasiado tiempo. Además de la admisión, existen otras formas de ayuda.

Otras formas de ayuda profesional son:

 • participar en un programa de Internet sobre adicciones
 • ingreso en una clínica de adicciones
 • participar en grupos de discusión
 • conversaciones con un proveedor de atención médica

El proceso de mejora puede ser largo y difícil, pero con la ayuda y la motivación de usted mismo, existe una buena posibilidad de recuperación exitosa.

Desafortunadamente, no existe una garantía del 100 % de una recuperación exitosa, pueden ocurrir recaídas y esto es parte del proceso. La adicción es una enfermedad, nunca puedes deshacerte de ella, solo puedes aprender a lidiar con ella. Cuando se está recuperando de una anfetamina u otra adicción a las drogas, algunos puntos pueden ayudar a que sea más fácil.

 • evita las fiestas hasta que estés 100% seguro de que puedes manejar la tentación
 • eliminar los números de teléfono de los distribuidores
 • Cuéntale a las personas en las que más confías y te ayudarán con tu situación
 • También es mejor no ver amigos o personas que sean una mala influencia

Gracias por leer este blog sobre las anfetaminas.

Esperamos que hayas aprendido algo nuevo de esto y sepas que si tú o un ser querido está luchando contra una adicción, siempre hay ayuda. ¿Necesitas ayuda? Entonces no tengas miedo de preguntar dos veces.

¡Ordene alternativas de anfetamina económicas en nuestro sitio web!

bestelling verkopen bestelling vergelijking verzendkosten eerlijke prijs verzendkosten

Amfetaminy

Amfetaminy są również znane jako pep, fast, belly lub speed. Jest to syntetyczny lek psychotropowy i dobrze znany lek

Ten blog przygląda się bliżej, czym dokładnie są amfetamina, do czego są używane, jakie są zagrożenia i wiele więcej.

Możesz łatwo zamówić alternatywy dla amfetaminy!

verminderde eetlust medicamenteuze behandeling noradrenaline poeder verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust
Spis treści
 • → Jak powstały amfetaminy?
 • → Co amfetamina robi na organizm i co to właściwie jest
 • → Dlaczego amfetamina jest powszechnie używanym narkotykiem na przyjęciach?
 • → Do czego jest używana amfetamina w lekach?
 • → Skutki uboczne i ryzyko związane z amfetaminami
 • → Uzależnienie od amfetaminy

Jak powstały amfetaminy?

Oprócz normalnych amfetaminy, dobrze znana jest również dekstroamfetamina (izomer dekstro). Jest to przepisywane osobom z narkolepsją lub ADHD.

Co więcej, w Holandii nie ma leczenia uzależnienia od narkotyków amfetaminami, a w rzeczywistości jest ona używana tylko rekreacyjnie jako narkotyk.

W 1887 roku amfetamina została po raz pierwszy zsyntetyzowana przez rumuńskiego chemika Lazăra Edeleanu. W roku 1927 odkryto, że amfetamina łagodzi zapalenie oskrzeli i astmę i została przepisana jako inhalator, ale szybko odkryli, że amfetamina ma również inne działanie.

Oprócz amfetaminy istnieje również dobrze znana metamfetamina, czyli Yabaa lub crystal meth. Substancja ta jest jeszcze silniejsza niż normalna amfetamina i została zsyntetyzowana przez Akirę Ogatę w 1919 roku.

Khat to roślina, która zawiera również substancje, które mają taki sam efekt jak prędkość. Ta roślina jest również nazywana rośliną efedryny i zawiera efedrynę.

W latach trzydziestych XX wieku amfetamina stała się popularna, wręczano ją żołnierzom jako środek pomocniczy podczas II wojny światowej.

10 lat później, w latach 40. odkryto, że skutki uboczne amfetaminy mogą być nadal dość poważne. Podczas II wojny światowej, oprócz amfetaminy, żołnierzom i pilotom przepisywano także deksedrynę i benzedrynę, aby mogli dłużej nie zasnąć i zachować czujność. Okazało się jednak, że wielu z nich miało problemy z sercem i ludzie z tego powodu umierali.

W rezultacie produkty zawierające amfetaminy można było otrzymać wyłącznie na receptę lekarską. Do wczesnych lat 60. przepisy można było z łatwością pisać za pomocą tego, było to również w produktach, takich jak tabletki odchudzające, aby schudnąć.

Z biegiem lat coraz więcej amfetaminy było produkowane nielegalnie, a używanie narkotyków przez żołnierzy wzrosło podczas wojny w Wietnamie. 60% żołnierzy było wówczas pod wpływem narkotyków.

Możesz zamówić u nas najlepsze alternatywy dla amfetaminy. Na przykład możesz zamówić proszek 2-FMA, ale także 3-CMC proszek.

Co amfetamina robi na organizm i co to właściwie jest

Aby pójść trochę dalej, czym dokładnie jest amfetamina, jest to syntetyczny narkotyk, który jest chemicznie imitowany z substancji efedryna pochodzącej z rośliny ephadra.

Amfetamina jest zwykle dostępna w postaci proszku, może mieć różne kolory, takie jak różowy lub żółty, ale najczęściej występuje kolor biały. Oprócz tego, że jest w postaci proszku, może być również w tabletkach lub kapsułkach. Proszek jest również czasami umieszczany w bibułce, co nazywa się bombą, a ludzie połykają go lub rozpuszczają w płynie do picia.

Co robi w ciele

Amfetamina to sympatykomimetyk, długie słowo, ale powoduje uwalnianie różnych substancji w układzie współczulnym system po robi. Ważnymi neuroprzekaźnikami w tym układzie nerwowym są adrenalina i noradrenalina. Pod względem chemicznym amfetamina jest bardzo podobna do hormonu adrenaliny oraz neuroprzekaźników noradrenaliny i dopaminy.

Amfetamina zapewnia uwolnienie dodatkowych ilości tych neuroprzekaźników i ich działanie przez długi czas. Aktywacja tego układu nerwowego ma miejsce właściwie tylko wtedy, gdy pojawia się napięcie lub niebezpieczeństwo, organizm jest gotowy do szybkiej reakcji, zmniejsza się apetyt, wzrasta tętno i ciśnienie krwi. Więc ciało jest w stanie działać długo i silnie, i to właśnie amfetamina robi z ciałem.

Amfetamina zwiększa również szybkość komunikacji między mózgiem i ciałem.

metoda kryształu

Crystal met jest również znana jako Tina i lód. Główna różnica między metamfetaminą a amfetaminą polega na tym, że metamfetamina jest znacznie silniejsza i trwa dłużej. Podobnie jak w przypadku amfetaminy, skutki uboczne są takie same, takie jak utrata apetytu, chęć dużo mówienia i bycie pełnym energii. Niebezpieczeństwo związane z metamfetaminą polega na tym, że potrzebujesz znacznie mniej, aby uzyskać ten sam efekt, co amfetamina, efekt może trwać nawet do 12 godzin.

Crystal metamfetamina jest również często wędzona na przykład w szklanej fajce lub wstrzykiwana. To bardzo zwiększa prawdopodobieństwo uzależnienia.

W Holandii nie jest jeszcze zbyt często używany, amfetamina jest znacznie bardziej popularna.

misselijkheid spieren psychose lichamelijke geneesmiddel angst noradrenaline adhd adhd adhd duizeligheid methylfenidaat

Dlaczego amfetamina jest używana jako narkotyk na imprezę

Amfetamina zawiera środki pobudzające, które stymulują ośrodkowy układ nerwowy. Ten stymulant jest często używany do celów rekreacyjnych. Wiele osób zna również nazwę speed, biały proszek sprzedawany w małej kopercie (pakiet kucyka). .

Ten lek działa na centralny układ nerwowy, długotrwałe stosowanie może być szkodliwe. Przez długotrwałe użytkowanie rozumiemy długi okres czasu każdego dnia. Wysokie dawki tego stymulatora mogą być szkodliwe i prowadzić do dolegliwości psychicznych. Aktywny składnik może być szkodliwy, jeśli potrzebujesz pomocy w odstawieniu, nie wahaj się poprosić o pomoc! Aktywny składnik może silnie uzależniać.

Prędkość jest szeroko stosowana na imprezach lub festiwalach, dzięki czemu użytkownik może tańczyć lub nie zasnąć przez wiele godzin. Większość użytkowników czuje się szczęśliwa, energiczna i chętna do rozmowy, a także mówi szybciej. Prawie zawsze jest wąchany rekreacyjnie lub traktowany jako bomba. Kiedy wąchasz prędkość, natychmiast trafia ona do błony śluzowej nosa, dzięki czemu organizm bardzo szybko ją wchłania.

Użytkownicy często korzystają również z szybkości w połączeniu z ecstasy, co zapewnia również uczucie euforii a efekt trwa dłużej i można dłużej. W ten sposób użytkownikom udaje się czasem nie zasnąć i bawić się całymi dniami.

Poza tym jest znacznie tańszy i trwa znacznie dłużej niż np. kokaina. Na przykład kokaina szybko kosztuje 50 euro za gram, a gram prędkości to około 5 euro.

W jakim celu stosuje się amfetaminę w lekach?

Oprócz normalnej amfetaminy, masz również deksamfetaminę, która zapewnia, że ​​ktoś może lepiej skupić swoją uwagę i jest to przepisywane osobom z ADHD.

Ten lek jest zwykle stosowany u dzieci, ponieważ nie ma jeszcze wystarczających badań z udziałem dorosłych, w jaki sposób może się on dobrze przyczynić, ale czasami jest przepisywany.

Zapewnia, że ​​dzieci mogą zachować uwagę przez 4 do 8 godzin, nie goi się, ale pomaga w nauce radzenia sobie z tym.

Deksamfetamina jest również przepisywana osobom z narkolepsją. Narkolepsja to śpiączka i ludzie mają wiele problemów ze snem.

Osoby z narkolepsją mają ataki snu w ciągu dnia, więc nie mogą ich kontrolować, gdy zasypiają. Codzienne funkcjonowanie może być bardzo zakłócone, a nawet niebezpieczne. Deksamfetamina ma działanie stymulujące i może zapewnić, że pacjenci ci nie będą mieli żadnych lub mniej napadów snu i że będą mogli ponownie prowadzić normalne codzienne życie.

Oprócz deksamfetaminy masz również metylofenidat, lepiej znany jako ritalin. Metylofenidat jest przepisywany osobom z narkolepsją, ADHD lub w opiece paliatywnej.

Podobnie jak w przypadku deksamfetaminy, metylofenidat pomaga osobom z ADHD w lepszym utrzymaniu koncentracji.

Ten lek jest przepisywany zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Oprócz przyjmowania Ritalinu często zaangażowana jest również terapia poznawczo-behawioralna, aby lepiej radzić sobie z dolegliwościami, a nawet nie przyjmować lub nie przyjmować leków w dłuższej perspektywie.

Działanie metylofenidatu trwa około 3 do 6 godzin i zaczyna działać po 1 do 2 godzinach.

W narkolepsji ma taki sam efekt jak deksamfetamina, zapewnia, że ​​użytkownik może dłużej czuwać w ciągu dnia i doświadczać mniejszej liczby ataków snu.

Na koniec opieka paliatywna. Oznacza to, że dotyczy pacjentów z chorobą i znajdujących się w ostatniej fazie życia.

Kiedy ktoś jest bardzo chory i odczuwa ból, często przepisuje się fentanyl lub morfinę w celu złagodzenia bólu. Wadą tych środków przeciwbólowych jest to, że często mają bardzo narkotyczne działanie i u tych pacjentów mogą wystąpić objawy depresyjne.

Metylofenidat jest następnie przepisywany w celu poprawy senności i nastroju. W ten sposób pacjenci ci mogą nadal cieszyć się ostatnimi chwilami swojej ostatniej fazy życia.

Skutki uboczne i ryzyko związane z amfetaminami

Tak jak w przypadku każdego leku lub leku, występują skutki uboczne i ryzyko. Zostały one wyjaśnione poniżej wyłącznie na temat skutków ubocznych amfetaminy. Skutki uboczne mogą powodować dolegliwości psychiczne lub fizyczne lub cechy szczególne.

 • ból głowy
 • palpitacje
 • ryzyko impotencji
 • podwyższone ciśnienie krwi
 • strach
 • nudności
 • drgać mięśnie
 • zaburzenia snu
 • zmniejszony apetyt
 • zawroty głowy

Kiedy ktoś zażywa amfetaminę jako środek przyspieszający, tj. do użytku rekreacyjnego, może to również prowadzić do uzależnienia. Osoby, które przyjmują to codziennie, narażają się na inne ryzyko niż w przypadku stosowania tego leku w medycynie. Po pierwsze, jest to również dawka, prędkość pozostaje jako lek, gdy zostaniesz złapany i nie jest brane pod uwagę, ile spożyjesz.

Ponadto od zeszłego roku coraz bardziej wiadomo, że ten lek można również łączyć z innymi substancjami, więc nie wiesz dokładnie, co spożywasz.

Ryzyko związane z używaniem prędkości oprócz powyższych:
 • Psychoza
 • agresja
 • przegrzanie
 • odwodnienie
 • uszkodzenie serca i naczyń krwionośnych
 • odchudzanie
 • szlifowanie zębów
 • kac
 • depresyjne uczucia
 • uzależnienie

W rekreacyjnym korzystaniu z prędkości czai się uzależnienie. W poniższym nagłówku zostanie to dokładniej wyjaśnione i co dokładnie pociąga za sobą uzależnienie.

Uzależnienie od amfetaminy

Na początek, czym właściwie jest uzależnienie? Każdy zna to słowo lub kojarzy je ze śmieciem, który powinien zrobić coś lepszego ze swoim życiem. Ale co to robi z twoim ciałem i mózgiem i jakie są skutki długotrwałego stosowania amfetaminy jako narkotyku?

Uzależnienie w rzeczywistości oznacza, że ​​nie możesz obejść się bez określonego środka pobudzającego, na przykład alkoholu, seksu, pornografii, narkotyków lub jedzenia.

Pragnienie zamienia się w konieczność, musisz to mieć lub zrobić, przejmuje wszystkie twoje myśli i nawet jeśli wiesz, że to złe lub niezdrowe, nie możesz przestać tego robić, ponieważ pragnienie jest zbyt wielkie.

Istnieje kilka sposobów na uzależnienie się od amfetaminy, między innymi:

 • należy użyć presji rówieśników, a potem nie można się jej pozbyć
 • forma relaksu
 • lepsze samopoczucie po zastosowaniu leku
 • chcesz uciec od rzeczywistości
 • eksperymentowanie, co prowadzi do uzależnienia

Istnieją różne sygnały lub zjawiska, z których można wywnioskować, czy ktoś jest uzależniony, jest to kilka punktów:

 • używaj go częściej, niż naprawdę chcesz
 • nie spotykasz się już z codziennymi spotkaniami z powodu używania, na przykład spania w pracy
 • będziesz potrzebował coraz więcej, ponieważ budujesz tolerancję
 • gdy nie używasz przez jakiś czas, pojawiają się objawy odstawienia
 • bardzo wielkie pragnienie ponownego użycia
 • kontynuuj używanie, mimo że powoduje problemy psychiczne lub fizyczne
 • zrobi wszystko, aby użyć lub kupić ponownie
 

Tak więc ludzie faktycznie nadużywają tego narkotyku i w dłuższej perspektywie mogą cierpieć z różnych dziedzin życia. Osoba uzależniona od amfetaminy lub długotrwale zażywająca amfetaminę może odczuwać poważne skutki uboczne, takie jak:

 • infekcje, gdy używana jest igła, która nie jest odpowiednio czysta
 • zbyt duża utrata wagi
 • bezsenność powodująca fizyczne wyczerpanie
 • większa szansa na psychozę
 • trądzik
 • zawał serca lub krwotok do mózgu
 • przedawkowanie, które może spowodować niewydolność wątroby i nerek, co z kolei może spowodować śpiączkę
 • depresja
 • paranoja
 • uszkodzenie mózgu
 

Na szczęście istnieje profesjonalna pomoc, która może pomóc komuś pozbyć się uzależnienia.

Oferta leczenia często ma formę terapii. Lekarz upewni się, że dokonano wskazania, a następnie zostanie omówione, który sposób leczenia najbardziej mu odpowiada.

Uzależnienie to trudny temat, a przyznanie się do uzależnienia jest pierwszym krokiem do uzyskania pomocy.

Istnieją różne formy pomocy, takie jak przyjęcie, może to być dobrowolne, ale także poprzez interwencję. Interwencja jest zwykle wykonywana przez członków rodziny lub przyjaciół, którzy są blisko osoby uzależnionej.

Następnie rozmawiają z uzależnionym i wyjaśniają, jak duży wpływ ma to również na nich, a zwłaszcza na samego uzależnionego. Czasami jest to konieczne, aby pokazać komuś, że faktycznie posunął się za daleko i zbyt długo. Oprócz przyjęcia istnieją inne formy pomocy.

Inne formy profesjonalnej pomocy to:

 • uczestniczyć w programie internetowym na temat uzależnień
 • przyjęcie do kliniki uzależnień
 • uczestniczyć w grupach dyskusyjnych
 • rozmowy z opiekunem

Proces ulepszeń może być długi i trudny, ale z pomocą i motywacją od siebie, istnieje duża szansa na pomyślne wyzdrowienie.

Niestety nie ma 100% gwarancji pomyślnego powrotu do zdrowia, mogą wystąpić nawroty i jest to część procesu. Uzależnienie to choroba, której nigdy nie można się pozbyć, można tylko nauczyć się z nią radzić. Kiedy dochodzisz do siebie po amfetaminie lub innym uzależnieniu od narkotyków, kilka punktów może ci to ułatwić.

 • unikaj imprezowania, dopóki nie będziesz w 100% pewien, że poradzisz sobie z pokusą
 • usuń numery telefonów dealera
 • Powiedz ludziom, którym najbardziej ufasz, a oni pomogą w Twojej sytuacji
 • Lepiej też nie widzieć przyjaciół lub osób, które mają zły wpływ

Dziękujemy za przeczytanie tego bloga o amfetaminach.

Mamy nadzieję, że nauczyłeś się czegoś nowego i wiesz, że jeśli Ty lub ktoś bliski zmaga się z nałogiem, zawsze jest pomoc. Potrzebujesz pomocy? Więc nie bój się pytać dwa razy.

Zamów tanie alternatywy amfetaminy na naszej stronie internetowej!

bestelling verkopen bestelling vergelijking verzendkosten eerlijke prijs verzendkosten

Anfetamine

Le anfetamine sono anche conosciute come pep, fast, belly o speed. È una droga psicotropa sintetica e una droga ben nota

Questo blog esamina più da vicino cosa sono esattamente le anfetamine, a cosa servono, i rischi e molto altro.

Puoi ordinare facilmente alternative all'anfetamina!

verminderde eetlust medicamenteuze behandeling noradrenaline poeder verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust verminderde eetlust
Sommario
 • → Come sono nate le anfetamine?
 • → Che cosa fa l'anfetamina al corpo e che cos'è esattamente
 • → Perché l'anfetamina è una droga da party comunemente usata?
 • → A cosa serve l'anfetamina nei farmaci?
 • → Gli effetti collaterali ei rischi delle anfetamine
 • → Una dipendenza da anfetamine

Come sono nate le anfetamine?

Oltre alle normali amfetamine, è ben nota anche la destro anfetamina (isomero destro). Questo è prescritto per le persone con narcolessia o ADHD.

Inoltre, nei Paesi Bassi non esiste un trattamento farmacologico con anfetamine e in realtà viene utilizzato solo a scopo ricreativo come droga.

Nel 1887, l'anfetamina fu sintetizzata per la prima volta da un chimico rumeno di nome Lazăr Edeleanu. Nell'anno 1927 si scoprì che l'anfetamina allevia la bronchite e l'asma ed era prescritta come inalatore, ma scoprirono presto che l'anfetamina aveva anche altri effetti.

Oltre alle anfetamine c'è anche il noto metamfetamina, alias Yabaa o crystal meth. Questa sostanza è ancora più potente della normale anfetamina ed è stata sintetizzata da Akira Ogata nel 1919.

Khat è una pianta che contiene anche sostanze che hanno lo stesso effetto della velocità. Questa pianta è anche chiamata pianta di efedra e contiene efedrina.

Negli anni '30, l'anfetamina divenne popolare, fu persino somministrata ai soldati come agente di supporto durante la seconda guerra mondiale.

10 anni dopo, negli anni '40, si scoprì che gli effetti collaterali dell'anfetamina potevano essere ancora piuttosto gravi. Durante la seconda guerra mondiale, oltre all'anfetamina, ai soldati e ai piloti venivano prescritti anche dexedrina e benzedrina in modo che potessero rimanere svegli e vigili più a lungo. Tuttavia, molti di questi hanno avuto problemi cardiaci e le persone sono morte per questo.

Di conseguenza, i prodotti contenenti anfetamine possono essere ottenuti solo con prescrizione medica. Fino all'inizio degli anni '60 si scrivevano facilmente ricette con questo, era anche in prodotti come le pillole dimagranti per dimagrire.

Nel corso degli anni, sempre più anfetamine sono state prodotte illegalmente e l'uso di droghe da parte dei soldati è aumentato durante la guerra del Vietnam. Il 60% dei soldati all'epoca era sotto l'effetto di droghe.

Puoi ordinare da noi le migliori alternative di anfetamine. Ad esempio, puoi ordinare 2-FMA polvere ma anche 3-CMC polvere.

Cosa fa l'anfetamina al corpo e che cos'è esattamente

Per approfondire cos'è esattamente l'anfetamina, è una droga sintetica imitata chimicamente dalla sostanza efedrina che deriva dalla pianta dell'efadra.

L'anfetamina è solitamente disponibile sotto forma di polvere, può essere di diversi colori come il rosa o il giallo, ma il colore più comune è il bianco. Oltre ad essere in polvere, può essere anche in compresse o capsule. La polvere a volte viene anche messa in una cartina, chiamata bomba e la gente poi la ingoia, oppure viene sciolta in un liquido bevibile.

Cosa fa nel corpo

Anfetamine è un simpaticomimetico, una parola lunga ma provoca il rilascio di varie sostanze nel sistema nervoso simpatico sistema dopo fa. Importanti neurotrasmettitori in questo sistema nervoso sono l'adrenalina e la noradrenalina. Chimicamente, l'anfetamina è molto simile all'ormone adrenalina e ai neurotrasmettitori noradrenalina e dopamina.

L'anfetamina assicura che vengano rilasciate quantità extra di questi neurotrasmettitori e che continuino a funzionare per molto tempo. L'attivazione di questo sistema nervoso in realtà avviene solo quando c'è tensione o pericolo, il corpo è pronto a reagire rapidamente, l'appetito si riduce e la frequenza cardiaca e la pressione sanguigna aumentano. Quindi il corpo è in grado di andare avanti a lungo e con forza, e questo è ciò che l'anfetamina fa al corpo.

Anfetamine aumenta anche la velocità con cui il cervello e il corpo comunicano tra loro.

Metatan cristallina

La metanfetamina è anche conosciuta come Tina e Ice. La principale differenza tra la metanfetamina e l'anfetamina è che la metanfetamina è molto più forte e dura più a lungo. Come con le anfetamine, gli effetti collaterali sono più o meno gli stessi, come perdita di appetito, voler parlare molto ed essere pieni di energia. Il pericolo con la metanfetamina è che hai bisogno di molto meno per lo stesso effetto dell'anfetamina, l'effetto può anche durare fino a 12 ore.

La metanfetamina viene spesso fumata, ad esempio, in una pipa di vetro o iniettata. Ciò aumenta molto la possibilità di dipendenza.

Nei Paesi Bassi non è ancora usato molto, le anfetamine sono molto più popolari.

misselijkheid spieren psychose lichamelijke geneesmiddel angst noradrenaline adhd adhd adhd duizeligheid methylfenidaat

Perché l'anfetamina viene usata come droga per le feste

Anfetamina contiene stimolanti che stimolano il sistema nervoso centrale. Questo stimolante è spesso preso per uso ricreativo. Molte persone conoscono anche il nome speed, la polvere bianca che viene venduta in una piccola busta (confezione pony).

Questo farmaco ha un effetto sul sistema nervoso centrale, l'uso prolungato può essere dannoso. Per uso a lungo termine intendiamo un lungo periodo di tempo ogni giorno. Alte dosi di questo stimolante possono essere dannose e portare a disturbi psicologici. Il principio attivo può essere dannoso, se hai bisogno di aiuto con l'astinenza non esitare a chiedere aiuto! Il principio attivo può creare una forte dipendenza.

La velocità è ampiamente utilizzata in occasione di feste o festival in modo che l'utente possa ballare o rimanere sveglio per ore. La maggior parte degli utenti si sente felice, energica e desiderosa di parlare e parla anche più velocemente. Viene quasi sempre annusato a scopo ricreativo o preso come una bomba. Quando annusi speed, finisce immediatamente nella tua mucosa nasale, in modo che il tuo corpo lo assorba molto rapidamente.

Gli utenti spesso prendono la velocità in combinazione con l'ecstasy, questo assicura che tu abbia anche una sensazione di euforia e l'effetto continua a funzionare più a lungo e puoi continuare più a lungo. In questo modo, gli utenti riescono a volte a rimanere svegli ea festeggiare per giorni e giorni.

Inoltre, è molto più economico e dura molto più a lungo, ad esempio, della cocaina. Ad esempio, la cocaina costa velocemente 50 euro per un grammo e un grammo di speed è di circa 5 euro.

A cosa serve l'anfetamina nei farmaci?

Oltre alla normale anfetamina, hai anche la desamfetamina, che assicura che qualcuno possa mantenere meglio la propria attenzione e questo è prescritto per le persone con ADHD.

Questo farmaco viene solitamente utilizzato nei bambini, perché negli adulti non ci sono ancora ricerche sufficienti su come potrebbe contribuire bene, ma a volte viene prescritto.

Garantisce che i bambini possano mantenere la loro attenzione per 4-8 ore, non guarisce, ma aiuta ad imparare ad affrontarlo.

La dexamfetamina è prescritta anche per le persone affette da narcolessia. La narcolessia è una malattia del sonno e le persone hanno molti problemi di insonnia.

Le persone affette da narcolessia hanno attacchi di sonno durante il giorno, quindi non possono controllarlo quando si addormentano. Il funzionamento quotidiano può essere molto disturbato e persino pericoloso. La desamfetamina ha un effetto stimolante e può garantire che questi pazienti non abbiano o meno attacchi di sonno e che possano condurre di nuovo una normale vita quotidiana.

Oltre alla desamfetamina, hai anche il metilfenidato, meglio noto come ritalin. Il metilfenidato è prescritto a persone affette da narcolessia, ADHD o in cure palliative.

Come con la desamfetamina, il metilfenidato aiuta le persone con ADHD a mantenere meglio la concentrazione.

Questo medicinale è prescritto sia per gli adulti che per i bambini. Oltre all'assunzione di Ritalin, è spesso coinvolta anche la terapia cognitivo-comportamentale per affrontare meglio i disturbi e persino assumere senza o meno farmaci a lungo termine.

L'effetto del metilfenidato dura da 3 a 6 ore e inizia ad avere effetto dopo 1 o 2 ore.

Nella narcolessia ha lo stesso effetto della desamfetamina, assicura che l'utente possa rimanere sveglio più a lungo durante il giorno e sperimentare meno attacchi di sonno.

Infine, le cure palliative. Ciò significa che riguarda i pazienti che hanno una malattia e sono nella loro ultima fase della vita.

Quando qualcuno è molto malato e soffre, spesso vengono prescritti fentanil o morfina per alleviare il dolore. Lo svantaggio di questi antidolorifici è che spesso hanno un effetto molto narcotico e questi pazienti possono sviluppare sintomi depressivi.

Il metilfenidato viene quindi prescritto per migliorare la sonnolenza e l'umore. In questo modo, questi pazienti possono ancora godersi gli ultimi momenti della loro ultima fase della vita.

Gli effetti collaterali ei rischi delle anfetamine

Come con qualsiasi farmaco o medicinale, sono coinvolti effetti collaterali e rischi. Questi sono spiegati di seguito esclusivamente sugli effetti collaterali delle anfetamine. Gli effetti collaterali possono causare disturbi mentali o fisici o caratteristiche speciali.

 • mal di testa
 • palpitazioni
 • rischio di impotenza
 • pressione sanguigna elevata
 • paura
 • nausea
 • contrazioni muscolari
 • disturbi del sonno
 • diminuzione dell'appetito
 • vertigini

Quando qualcuno prende le anfetamine come velocità, cioè per uso ricreativo, questo può anche portare a una dipendenza. Le persone che lo assumono quotidianamente corrono rischi diversi rispetto a quando viene utilizzato in medicina. In primo luogo, è anche nel dosaggio, la velocità rimane come una droga quando vieni catturato e non viene considerato quanto ingerisci.

Inoltre, dall'anno scorso è diventato sempre più noto che questo farmaco può essere tagliato anche con altre sostanze, quindi non sai esattamente cosa stai ingerendo.

Rischi derivanti dall'uso della velocità in aggiunta a quanto sopra:
 • Psicosi
 • aggressione
 • surriscaldamento
 • disidratazione
 • danni al cuore e ai vasi sanguigni
 • perdita di peso
 • digrignare i denti
 • sbornia
 • sentimenti depressivi
 • dipendenza

Una dipendenza si annida nell'uso ricreativo della velocità. Nel titolo sottostante verrà spiegato ulteriormente e cosa comporta esattamente una dipendenza.

Una dipendenza da anfetamine

Per cominciare, cos'è esattamente una dipendenza? Tutti conoscono la parola o la associano a una "spazzatura" che dovrebbe fare qualcosa di meglio con la propria vita. Ma cosa fa al tuo corpo e al tuo cervello e quali sono gli effetti dell'uso a lungo termine dell'anfetamina come droga?

Una dipendenza significa in realtà che non puoi fare a meno di un determinato stimolante, ad esempio alcol, sesso, pornografia, droghe o cibo.

Volere si trasforma in dovere, devi averlo o farlo, prende il sopravvento su tutti i tuoi pensieri e anche se sai che è cattivo o malsano, non puoi smettere di farlo perché la voglia è troppo grande.

Ci sono diversi modi per diventare dipendenti dall'anfetamina, questi possono essere:

 • La pressione dei pari da usare e poi non riesce a liberarsene
 • forma di relax
 • sentirsi meglio usando il farmaco
 • voglio fuggire dalla realtà
 • sperimentare ciò che porta a una dipendenza

Ci sono vari segnali o fenomeni da cui si può dedurre se qualcuno è dipendente, questi sono alcuni punti:

 • usalo più spesso di quanto desideri
 • non mantieni più gli appuntamenti giornalieri a causa del tuo uso, come dormire troppo per lavoro
 • ti servirà sempre di più perché crei una tolleranza
 • quando non la usi per un po', manifesti sintomi di astinenza
 • un gran desiderio di riutilizzarlo
 • continua a usare nonostante causi problemi mentali o fisici
 • farà qualsiasi cosa per utilizzare o acquistare di nuovo
 

Quindi le persone effettivamente abusano della droga e, a lungo termine, possono soffrire in vari ambiti della vita. Qualcuno con una dipendenza da anfetamine o un uso a lungo termine può avere gravi effetti collaterali come:

 • infezioni dovute all'utilizzo di un ago non adeguatamente pulito
 • troppa perdita di peso
 • insonnia con conseguente esaurimento fisico
 • maggiore possibilità di psicosi
 • acne
 • attacco cardiaco o emorragia cerebrale
 • overdose che possono causare insufficienza epatica e renale, che a loro volta possono portare al coma
 • depressione
 • paranoia
 • danno cerebrale
 

Fortunatamente, esiste un aiuto professionale che può aiutare qualcuno a liberarsi della propria dipendenza.

L'offerta terapeutica è spesso sotto forma di un tipo di terapia. Il medico si assicurerà che venga fornita un'indicazione e quindi si discuterà quale modalità di trattamento gli si addice meglio.

La dipendenza è un argomento difficile e ammettere di esserne dipendenti è il primo passo per ottenere aiuto.

Esistono diverse forme di aiuto, come il ricovero, questo può essere volontario ma anche attraverso un intervento. Un intervento viene solitamente eseguito da familiari o amici che sono vicini alla persona dipendente.

Quindi parlano con il tossicodipendente e spiegano quanto influisca anche su di lui, ma soprattutto sul tossicodipendente stesso. Questo a volte è necessario per mostrare a qualcuno che in realtà è andato troppo oltre per troppo tempo. Oltre all'ammissione, ci sono altre forme di aiuto.

Altre forme di aiuto professionale sono:

 • partecipa a un programma Internet sulla dipendenza
 • ammissione a una clinica per le dipendenze
 • partecipa a gruppi di discussione
 • conversazioni con un operatore sanitario

Il processo di miglioramento può essere lungo e difficile, ma con l'aiuto e la motivazione di te stesso, ci sono buone possibilità di guarigione.

Sfortunatamente non esiste una garanzia al 100% di una guarigione riuscita, possono verificarsi ricadute e questo fa parte del processo. La dipendenza è una malattia, non puoi mai liberartene, puoi solo imparare ad affrontarla. Quando ti stai riprendendo da una dipendenza da anfetamine o altre droghe, alcuni punti possono aiutarti a renderlo più facile.

 • evita di festeggiare finché non sei sicuro al 100% di poter resistere alla tentazione
 • rimuovere i numeri di telefono del rivenditore
 • Dillo alle persone di cui ti fidi di più e loro ti aiuteranno a risolvere la tua situazione
 • È anche meglio non vedere amici o persone che esercitano una cattiva influenza

Grazie per aver letto questo blog sulle anfetamine.

Ci auguriamo che tu abbia imparato qualcosa di nuovo da questo e sappia che se tu o una persona cara state lottando con una dipendenza c'è sempre un aiuto. Hai bisogno di aiuto? Allora non aver paura di chiedere due volte.

Ordina alternative all'anfetamina sul nostro sito web!

bestelling verkopen bestelling vergelijking verzendkosten eerlijke prijs verzendkosten
author avatar
SiTeAdMiNrCt
crossmenu